TILBAKE: Bjarne Riis kommer tilbake på øverste nivå i sykkelsporten i 2020. Her er han i bilen under Tour of Qatar i 2015, i samtale med Peter Sagan. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

– Tror han kan være lederskikkelsen vi trenger

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.01.20 19:13

Del på    

Gino Van Oudenhove ser positivt på at Bjarne Riis kommer inn i Team NTT.

(procycling.no): Onsdag ble det klart at Virtu Cycling Group blir medeier i Team NTT, og at Bjarne Riis blir den sportslige lederen for laget, og allerede torsdag får rytterne og resten av støtteapparatet i Team NTT møte sin nye sportslige leder, når laget møtes for den siste treningsleiren før sesongstart.

Etter et par sesonger i bunnen av WorldTour-rankingen, var det dermed store ambisjoner som ble lansert under onsdagens pressetreff. Der var signalet tydelig fra Riis & co: Ambisjonene er gjøre laget til ett av verdens beste.

– Jeg tror han kan være den lederskikkelsen vi trenger. Han har vist tidligere at han er en av topplederne i sykkelsporten. Han har respekten og vet hva det dreier seg om. Jeg tror han vil det drive det mer som enn manager enn vi har hatt tidligere. Det er nok veien å gå for oss, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove til procycling.no. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Må bygge videre

Med Riis som øverste sportslige leder, blir det enda mer dansk i øvre deler av hierarkiet i Team NTT. Foran årets sesong har også sportsdirektør Lars Michaelsen kommet inn fra Team Astana, og har tatt rollen som den ledende sportsdirektøren.

Van Oudenhove tror ikke hans egen rolle endres noe spesielt av Riis’ inntreden, men ser nå frem til å bygge videre på arbeidet de har startet med i høst/vinter. 

– Vi har allerede nå, sammen med Lars Michaelsen, satt i gang mange tiltak på den første treningsleiren for å få laget til å fungere bedre. Så må vi bare bygge videre på det, så får vi se hva fremtiden bringer.

(Saken fortsetter under bildet)

SPORTSDIREKTØR GINO: Van Oudenhove i aksjon under sommerens Tour de France. FOTO: Edvald Boasson Hagen

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kontroversielle Bjarne Riis

55 år gamle Riis vant Tour de France i 1996, men innrømmet i 2007 å ha dopet seg i perioden 1993-1998. 

Riis la opp i mars 2000, etter å ha vært ute av konkurranse siden en velt i forkant av den fjerde etappen i Tour de Suisse i 1999.

I 2000 gikk han inn på eiersiden i Team Memory Card-Jack&Jones. Riis var videre en sentral person i utviklingen av laget de neste årene, hvor laget etter hvert ble kjent som Team CSC og senere Team Saxo Bank, og laget vant blant annet Tour de France, Giro d’Italia, Flandern rundt og Paris-Roubaix med ryttere som Carlos Sastre, Ivan Basso og Fabian Cancellara.

Foran 2014-sesongen kom russeren Oleg Tinkoff inn og overtok eierskapet av laget. Riis fortsatte som sportsdirektør frem til mars 2015.

Under pressekonferansen ble også Riis spurt om fortiden sin.

– Jeg har tilstrekkelig gitt uttrykk for at jeg vet at jeg har gjort feil. Det har jeg unnskyldt, og det gjør jeg gjerne igjen hvis det er nødvendig. Jeg mener også at de som kjenner meg, vet hva jeg står for og hva mine holdninger er. At jeg ikke komme til å tilfredsstille alle vet jeg godt sier Riis. 

Den nåværende eieren av Team NTT, Douglas Ryder, ble også spurt om hva Riis’ dopingfortid hadde å si for samarbeidet som nå har blitt inngått.

– Vi lærer fra våre tabber, og vi lærer enda mer fra dem. Som et lag har vi et klart standpunkt mot det (doping). Vi har aldri hatt en dopingsak i laget vårt og er en del av MPCC (foreningen for en mer troverdig sykkelsport). Kjenner man Bjarne som person, kan man se den lidenskapen han har og det avtrykk han har satt på sporten, sier Ryder.

Gino Van Oudenhove har også forståelse for at ikke alle er glad for at Riis nå får sjansen til å returnere til sykkelsportens høyeste nivå.

– Jeg skjønner godt at det er delte meninger om det. Jeg jobber i sykkelsporten og har gjort det i mange år. Du treffer på ganske mange folk som har syklet på 90-tallet, og som har vært med på det ene og det andre. Jeg velger å se fremover, og ikke bakover. Jeg føler selv at vi jobber i en helt annen tidsperiode i sykkelsporten nå, så jeg tenker ikke så mye på det. Jeg ser fremover til å jobbe med en dyktig leder og ha ambisjonene om å gjøre et bedre lag ut av Team NTT.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse