Prøv Procycling Pluss idag

ADVARER: Team Ineos forbeholder seg retten til å trekke laget fra Tour de France. FOTO: Stephan Mantey-Pool/Getty Images

Team Ineos: – Trekker laget fra utrygg Tour de France

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.04.20 07:52

Del på    

Dave Brailsford med advarsel til arrangøren.

(procycling.no): Team Ineos-sjef Dave Brailsford ønsker ikke å ta noen sjanser under koronavirus-pandemien, og sier han vil trekke laget sitt fra Tour de France 2020 dersom forholdene rundt rittet er utrygge.

Den 107.utgaven av Le Tour er foreløpig utsatt til 29.august, men Brailsfords stjernemannskap vil trolig bli fraværende hvis arrangøren ikke planlegger avviklingen på en «forsvarlig og intelligent måte».

– Vi forbeholder oss retten til å trekke laget dersom vi finner det nødvendig, sier Brailsford i strenge ordelag til den engelske avisen The Guardian.

Team Ineos har ikke deltatt i ritt siden utbruddet av koronaviruset slo til for fullt i Europa i begynnelsen av mars, like før laget skulle starte det franske etapperittet Paris-Nice.

– Så lenge rittet går av stabelen som planlagt, kommer vi også til å delta, men like fullt vil vi følge med på utviklingen, slik vi gjorde i opptakten til Paris-Nice. Dette er en fornuftig, ansvarlig og velbegrunnet tilnærming.

– Det blir mye diskusjon om rett og galt rundt hvordan vi takler overgangen ut av et nedstengt samfunn, dette gjelder også sportsbegivenheter. Like fullt skjønner nok de fleste at læringen rundt dette bare vil finne sted når den prosessen først begynner. Vi vil overvåke situasjonen veldig nøye og selvfølgelig være oppmerksom på nasjonale retningslinjer og råd.

TVILER PÅ TRE GRAND TOURS: Romain Bardet FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Tviler på 3 Grand Tours

Det var imidlertid denne uken at det internasjonale sykkelforbundet UCI publiserte en revidert rittkalender. Etter en flom av avlysninger og utsettelser, tar forbundet sikte på å avvikle alle tre Grand Tours og de viktigste klassikerne til høsten.

Foreløpig har UCI, i samråd med arrangør ASO, lagt Tour de France til tidsperioden 29. august – 20. september. VM i landvei kjøres som planlagt i Sveits fra 20. til 27. september, mens Giro d’Italia skal begynne på en foreløpig ukjent dato etter VM, tett etterfulgt av Vuelta a España.

Den franske stjernerytteren Romain Bardet – som etter planen skulle fokusere på giroen denne sesongen, men nå har peilet seg inn på touren i stedet – tro tre Grand Tours i 2020 ikke er realistisk. Iallfall i sine opprinnelige format.

– Det er flott å se at folk tenker på hva som skal skje etter krisen, men man må regne en del utfordringer ligger i vente, sier Bardet til den franske sportsavisen L’Equipe.

– Blir det tre fulle uker? Jeg tviler stort på at formatet beholdes, særlig hva gjelder vueltaen, for det vil ikke være plass til tre Grand Tours på tre måneder. Lagene vil måtte ta valg, sier Bardet.

– Det som har kommet ut av forhandlingene har gitt tydelig prioritet til touren, for å redde sesongen, og jeg ser ikke for meg at jeg blir ventende hjemme i september. Jeg er ivrig på å kjøre ritt, selv om denne sesongen får et veldig enkelt fokus. Tilnærmingen til 2020-touren blir helt forskjellig fra tidligere.

Ag2r-rytteren sier avklaringen rundt rittkalenderen, provisorisk eller ei, har stor betydning for treningshverdagen. Lange økter uten mål og mening blir ikke lette å håndtere uten noen ritt å se frem mot.

– Som toppidrettsutøver er man nødt til å ha mål å trene mot. Det har ikke vært enkelt å få opp motivasjonen på trening i det siste; noen morgener ser man ikke helt poenget med å gå ut og sykle… Det er ikke et stort samfunnsproblem akkurat, men for oss er det spennende å få en dato å forholde seg til og lage planer.

Tagget med: , , ,

Les også disse