Prøv Procycling Pluss idag

INGEN TUR TILBAKE: Kristian Aasvold tok sesongens første topp tre-plassering på første etappe av det kroatiske rittet Istrian Spring Trophy. Foto: Magnus Børresen/Team Coop

Team Coop mister Tour of Croatia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.04.19 19:59

Del på    

– Utrolig dårlig å avlyse kun fem dager før, sier Kristian Aasvold.

(procycling.no): 23. april skulle Team Coop sykle det kroatiske storrittet Tour of Croatia. Kun fem dager før den planlagte rittstarten kom beskjeden om at årets utgave er kansellert.

– Dessverre ble ikke de finansielle bidragene fra noen sponsorer bekreftet, og dermed er vi nødt til å kansellere prosjektet i siste stadie av forberedelsene, sier rittarrangør Ivan Črnjarić i en pressemelding.

– Prosjektet var fullt forberedt og ventet på bekreftelsen fra noen sponsorer man allerede hadde en avtale med. Den kom ikke, fortsetter de.

Team Coop var blant lagene som var invitert, side om side med trekkplastre på proffnivå som Trek-Segafredo, Androni-Giacattoli, Bardiani-CSF, Burgos-BH og Israel Cycling Academy.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Så sent som på søndag annonserte rittarrangøren at Team Coop var blant lagene som skulle sykle rittet.

Kristian Aasvold åpnet sesongen på solid vis i nettopp Kroatia og ble blant annet nummer fire sammenlagt i 2.2-ritte Istrian Spring Trophy. Team Coop-rytteren gledet seg til å sykle et større ritt i middelhavslandet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KANSKJE TIL NORGESCUPEN: Kristian Aasvold vant NorgesCupen sammenlagt i 2018. Grunnet kansellering av Kroatia-rittet blir det kanskje opptreden i Skogn neste helg. FOTO: Norges Cykleforbund

– Det var utrolig kjipt. Jeg har akkurat reist ned til Stavanger for å gjøre de siste forberedelsene, så får man denne beskjeden i dag, sier Aasvold til procycling.no.

– Det var absolutt et av mine store mål med en løypeprofil som skulle ha passet bra. Det har jo gått litt rykter om det tidligere, men arrangøren har bekreftet at det blir arrangert, så kommer kontrabeskjeden i dag. Jeg synes det er utrolig dårlig å avlyse kun fem dager før første etappe, men lite å gjøre med det nå, fortsetter 23-åringen.

Snåsa-syklisten er nå litt usikker på hva som blir neste ritt.

– I utgangspunktet Himmerland og Skive-løpet, så Ringerike og Sundvolden. Men jeg får se om jeg kanskje hiver meg med på NorgesCupen på hjemmebane neste helg. Jeg er fortsatt litt usikker på hvor lenge jeg bli i Stavanger.

Navnestrid

Bak kulissene har det utspilt seg en intens strid om rettighetene til navnet «Tour of Croatia».

I oktober vil et annet UCI-ritt finne sted med navnet CRO Race.

I desember 2018 ble en pressemelding send til sykkelmediene i verden med tittelen «Tour of Croatia fortsettter! Den femte utgaven vil bli holdt i april 2019.»

Det tok ikke lang tid før Vladimir Miholjević, direktør i Top Sport Events, kom med et krast svar.

– Tour of Croatia 2019 har ingenting å gjøre med Tour of Croatia, som tilhører mitt selskap Top Sport Events. Det var jeg som initierte og organiserte som den eneste eieren i 2015, 2016, 2017 og 2018, hevdet Miholjević i pressemeldingen.

– Bortsett fra de 13 bokstavene i Tour of Croatia-tittelen så har det nye rittet ingenting å gjøre med tidligere utgaver av Tour of Croatia. Det stemmer at vi ikke registrerte rettighetene til navnet, som dessverre nå har blitt brukt av vår tidligere samarbeidspartner Ivan Črnjarić. I mai i år sikret han seg rettighetene til «Tour of Croatia»-navnet som sin private eiendel. Dessverre så har jeg vært naiv og feilet fordi jeg tenkte fra begynnelsen at dette rittet skulle tilhøre alle. De første fire årene har Tour of Croatia vunnet mange priser og ble kåret til årets sportsarrangement, fortsetter Miholjević.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Han er mannen bak det nye CRO Race, og de startet en rettsprosess for å få tilbake navnet i desember.

I sin egen pressemelding fra skjærtorsdag har den omtalte Ivan Črnjarić en annen versjon av sannheten.

– Vi er stolte over hva Tour of Croatia har vært de siste fem årene. Det ville trolig ikke eksistert uten at Ivan Črnjarić fikk ideen til prosjektet, da han i 2015 samlet et team av partnere og brakte til verden et vakkert sportslig, kulturelt og turistvennlig bilde av Kroata.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse