Prøv Procycling Pluss idag

STRESSER IKKE: Det er ikke sikkert at Kristoffer Halvorsen skriver under på en proffkontrakt denne sesongen - men det er heller ikke helt utelukket. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

STRESSER IKKE: Det er ikke sikkert at Kristoffer Halvorsen skriver under på en proffkontrakt denne sesongen - men det er heller ikke helt utelukket. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Takket nei til treningsleir i høyden med to profflag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.06.17 11:06

Del på    

Kristoffer Halvorsen åpner opp for å fortsette i Joker.

(procycling.no): Sammen med trener Kai Lexberg og sportsdirektør i Joker-Icopal har Kristoffer Halvorsen blitt enig om det sportslige opplegget fram mot VM i Bergen.

I den sammenheng har de også blitt enige om høflig å takke nei til tilbud fra Team Sky og LottoNL-Jumbo om å bli med på treningsleir i høyden i juli.

Tilbake i januar var han nødt til å gi samme svar da en mindre kneskade dukket opp i forkant av et planlagt treningsopphold hos Quick Step-Floors.

Les også: – Laget som viser størst interesse for Doffen

– Det er klart jeg har lyst til være med på det, men jeg tror ikke det er noe lurt. Jeg har aldri vært på høydesamling før, og det er kanskje ikke tidspunktet på sesongen å gjøre det på. Det burde ha skjedd litt tidligere, eller kanskje i forkant av sesongen. Jeg har tro på det vi gjorde i fjor. Det opplegget viste at det var mulig å komme i god form, sier Halvorsen til procycling.no.

I stedet blir han hjemme i Norge og kopierer treningsopplegget han benyttet i 2016.

– Din egen avgjørelse?

– Vi tar den i fellesskap, men om jeg hadde sagt at jeg ville dra på høydesamling, så hadde det nok blitt sånn, svarer sørlendingen.

Åpner opp for å fortsette hos Joker

I dette kalenderåret har minst fem profflag vist interesse for den regjerende U23-verdensmesteren.

Manglende resultater så langt, Doffen står kun med seieren fra Handzame Classic, har kanskje stilnet det noe – men Joker-rytteren vet likevel han er i en helt spesiell posisjon når han fortsatt kan velge i framtidige arbeidsgivere.

Det viktigste fokuset akkurat nå er sikre en trygg og god oppladning til mesterskapet i Bergen.

– Har du lagt proffdrømmen litt bort i denne delen av sesongen?

– Nei, jeg føler egentlig ikke det, og jeg vet man er nødt til å ta et valg. Før sesongen hadde jeg lyst til å ta det neste steget ut i den store verdenen. Nå vurderer jeg også om jeg skal bli et år til i Joker. Jeg føler meg privilegert over at jeg faktisk kan velge. Jeg tror også at begge valgene kan være riktige for meg, hvis du skjønner hva jeg mener. Ingen av de to alternativene er feil. Jeg ser det i hvert fall litt på den måten. Finner jeg ut senere i sesongen at jeg vil ut, så gjør jeg det. Føler jeg at jeg har mest lyst til å sykle på Joker, gjør jeg det. Det er sikkert et kjedelig svar, men jeg tror det er lurt å ta det riktige steget til rett tid. Akkurat nå har jeg mest lyst til å sykle fort igjen.

– Ikke sikkert han takker nei til profftilbud

Selv om hovedpersonen altså åpner opp for å starte 2018-sesongen i Joker-Icopal-fargene. Det er ikke dermed sagt at han ikke kommer til å skrive under på en proffkontrakt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TROR HAN FORTSETTER: Gino Van Oudenhove har sendt ryttere som Odd Christian Eiking ut i proffsirkuset før, og kommer ikke til å stresse med å finne en proffkontrakt for Kristoffer Halvorsen. Foto: Torgeir Strandberg

Ifølge Van Oudenhove – som også er rytterens agent – finnes det flere mulige løsninger.

– Jeg tror sjansen er stor for at han starter neste sesong i Joker, sier belgieren og fortsetter:

– Det er ikke dermed sagt at han ikke takker ja for det, når det kommer et tilbud han liker. Han kan for eksempel signere en kontrakt, for så å kjøre enten en halv eller hel sesong for oss. Det er mange muligheter her, påpeker han.

U23-gull i fjor: – Målet er å prestere bedre

Det viktigste akkurat nå er å legge de forholdene til rette for en god avslutning på sesongen.

Den kulminerer selvsagt med VM i Bergen fra midten av september. Der er 21-åringen regjerende mester i U23-klassen.

– Hva slags målsettinger har du for den andre halvdelen av sesongen?

– Jeg har et mål om å prestere minst like godt som jeg gjorde i fjor, og jeg har troen på at jeg skal klare det.

EM, Avenir, Arctic og kanskje Britain

Foran VM i Doha gikk oppkjøringen via Arctic Race, Tour de l’Avenir (etappeseier), Tour des Fjords, GP Isbergues (seier) og Olympia´s Tour (to etappeseirer).

Årets opplegg er ikke helt klart ennå, da det avhenger av forbundets landslagsuttak. Både EM i Herning og Tour de l’Avenir er mulige poster på programmet.

Det samme er Arctic Race og Tour of Britain. Sistnevnte ritt avhenger av invitasjon fra det britiske 2.HC-rittet.

Før den tid skal han også sykle lagtempo for KCK sammen med Andreas Erland og Herman Dahl, samt fellesstartene i den tøffe NM-løypa i Stjørdal.

Følte seg bra i fransk etapperitt

Skader, velt og sykdom holdt sørlendingen tilbake under store deler av vårsesongen.

Først under Ronde d l’Oise begynte Halvorsen å ligne på seg selv igjen. På dag to av rittet ble han nummer 20, under det han beskriver som en teknisk avslutning:

– Jeg hadde en god ukes trening før Ronde de l’Oise. På etappen som var min beste mulighet satt jeg godt med, men jeg gjorde noen feilvalg mot slutten og den avslutningen var ganske teknisk. Da ble det ingen topplassering, men jeg følte meg bra under noen av etappene der, sier 21-åringen til procycling.no.

– Er du 100 prosent tilbake?

– Jeg er i hvert fall 100 prosent tilbake igjen når jeg ser på watten jeg produserer under intervaller. Jeg føler meg i grei form, avslutter han.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse