LØYPETABBE: Det ble forvirring under Iver Johan Knottens VM-tempo. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

LØYPETABBE: Det ble forvirring under Iver Johan Knottens VM-tempo. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Tabbe foran Knottens VM-tempo – så feil på løypebeskrivelsen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.09.17 15:23

Del på    

Landslagssjefen legger seg flat.

BERGEN (procycling.no): Da Iver Johan Knotten syklet i mål på U23-herrenes individuelle tempo, var det til en foreløpig femteplass. Joker Icopal-rytteren satte forrige måned norgesrekord på 30 kilometer tempo og viste med det god form, men forteller at VM-tempoen ikke var helt optimal.

– Jeg gjør en god tempo, selv om det ikke er min råeste dag på sykkelen i år, og det skal bli spennende se hva det holder til nå. Det kommer mange gode navn bak. Målet mitt med topp ti er litt utenfor rekkevidde, forteller han til procycling.no.

Fokuset i etterkant ble imidlertid på noe helt annet, nemlig forberedelsene til tempoen.

– Trodde vi hadde kjørt feil

Like etter Knottens målgang var det en forlegen landslagssjef Stig Kristiansen som ble intervjuet av TV 2. Kristiansen forteller at han hadde slurvet i forberedelsene, noe som gjorde at de bommet litt på inngangen til tempoen. Rytterne skulle kjøre to runder i samme løype, men den ene med en lengre sløyfe- rundt Birkelundsbakken – omtalt som den lange runden. Landslaget trodde man skulle sykle den lange runden først, deretter den korte. Egentlig var det omvendt.

– Vi har gjort all planlegging med at Birkelundsbakken kommer først. Det står det på profilen og kilometerangivelsen på profilen, så jeg har ærlig talt ikke noen godt svar. Det er mitt ansvar å ha kontroll på de tingene. Der har vi misforstått, sier landslagssjef Stig Kristiansen til TV 2.

Feil på arrangørens nettside

Kristiansen var nådeløs med seg selv og tok på seg fullt ansvar etter rittet.

– Jeg er forholdsvis flau på egne vegne. Dette liker jeg ikke. Jeg prøver å jobbe hardt for at dette ikke skal skje. Jeg er litt spak her nå.

Feilen kan trolig stamme fra arrangørens hjemmeside, hvor løypen presenteres på en annen måte enn i mesterskapets «roadbook» (løypeguide):

«Tempoløypen for menn U23 vil bestå av en lang runde og en kort runde. Birkelundsbakken kommer i den første runden og vil sørge for stive bein på de siste snaue 30 km.»

Slik var også U23-herrenes løype i utgangspunktet tiltenkt, men dette ble endret i forkant av mesterskapet, og sportsdirektør Torjus Larsen forteller TV 2 at dette ble tydelig forklart på lagledermøtet søndag.

– Burde kanskje gått ut roligere

For Knotten ble det også litt forvirrende, da de ble vist ut på kortrunden.

– Jeg bommet nok litt. Jeg var sikker på at vi skulle ut på den lange runden og var egentlig klar for det. Men så var det kortrunden og jeg måtte gjøre en omstilling underveis.

Han er likevel fornøyd med hvordan han la opp rittet, og sier han trolig ikke kunne fått mer ut i dag.

– Kanskje burde jeg derfor gått ut litt roligere og hatt enda litt mer å kjøre med opp bakken. Likevel må jeg si meg fornøyd med disponeringen av krefter. Jeg fikk god hjelp og pushing bakfra.

Avslutningsvis konstanterer han imidlertid at en topp 15-plassering vil være godkjent, med tanke på en trøblete sesong.

Tagget med: , , ,

Les også disse