DANSK TEMPOMESTER: Martin Toft Madsen er regjerende nasjonal mester på tempo, og vant passende nok foran syv andre dansker i Hafjell GP. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Syv dansker på topp i Hafjell GP

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.08.18 18:45

Del på    

Martin Toft Madsen var aller raskest i første utgave av det norske temporittet.

(procycling.no): Danskene dominerte den første utgaven av Hafjell GP.

Den individuelle tempoen på 21,5 kilometer endte i en duell mellom U23-verdensmester Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon)og den danske tempomesteren Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm). Den yngste av de to kjørte som siste startende, og hadde hadde tidene til Toft Madsen å kjøre på. Ved halvkjørt ritt var Hagens Berman Axeon-rytteren elleve sekunder bak.

Bjerg klarte ikke å ta igjen det tapte på de siste kilometerne, og BHS-Almeborg Bornholm-rytteren stakk dermed av med seieren i Hafjell GP 2018.

Til slutt vant Toft Madsen med 16 sekunder til 19-åringen.

Torjus Sleen (Uno-X) var lenge beste norske med tiden 24:59. Allerede da Sleen kom i mål hadde han fem dansker foran seg.

De siste norske startende, Kristoffer Skjerping (Joker-Icopal) og Tobias Foss (Uno-X), klarte heller ikke å kjempe om de øverste plasseringene. Dog var det Foss som ble beste rytter fra vertsnasjonen. Med 24:41 endte Uno-X-rytteren som åttendemann.

Tagget med: , , , ,

Les også disse