LANG VEI TILBAKE: Det er fremdeles en stund til vi får se Wout van Aert tilbake på sykkelen. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Sykkelkross-sesongen i fare for Van Aert

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.08.19 10:12

Del på    

Skaden fra Tour de France tar lengre tid å lege enn først antatt.

(procycling.no): 19. juli veltet Wout van Aert stygt på den 13. etappen i Tour de France. En litt for krapp sving førte til at han hektet den høyre hofta inn i gjerdet og fikk en flenge som førte til en skade i muskelen.

Det ble umiddelbart klart at landeveissesongen var over og nå ser det også vanskelig ut for 24-åringen å komme tilbake til sykkelkross-sesongen.

Fremdeles er det hvile som står på programmet de neste tre ukene.

– I en rehabiliteringsprosess er det to faser: Den medisinske rehabiliteringen og den sportslige rehabiliteringen. Kun når såret og skaden er helt leget, kan vi begynne på den sportslige delen og å bygge opp musklene igjen. Vi må være tålmodige, sier sportsdirektør i Jumbo-Visma, Merijn Zeman til Het Nieuwsblad.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fremdeles på krykker

Den belgiske avisen skriver at Van Aert fremdeles er på krykker og for øyeblikket har man utsatt samtaler om startpenger da man ikke vet om Van Aert rekker tilbake til kross-sesongen eller om han heller vil kjøre mer tradisjonelle etapperitt som oppladning til vårklassikerne om utgangspunktet blir for skjevt.

– Normalt sett tar det ti til tolv uker for en rytter å komme seg fra 0 og tilbake i form. Men i tilfellet med Wout vet vi fremdeles ikke hvordan skaden vil utvikle seg, sier Zeeman.

Skulle alt gå optimalt vil han kunne være tilbake i god form i løpet av desember og kan dermed rekke å komme tilbake i tilnærmet toppform til VM, som arrangeres i Sveits 1. og 2. februar.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse