FØRST: Silvan Dillier vant spurten mot Jasper Stuyven, og tok karrièrens største seier. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Sveitsisk bruddtriumf i Giroen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.05.17 16:53

Del på    

Silvan Dillier vant duellen mot Jasper Stuyven.

(procycling.no): Hovedfeltet så lenge ut til å ha god kontroll på bruddet gjennom den 217 kilometer lange sjette etappen i Giro d’Italia, men inn i den siste bakken hadde bruddet fremdeles halvannet minutt.

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Lukas Pöstlberger (Bora) og Silvan Dillier (BMC) syklet samlet inn i den avsluttende bakken. Trioen lurte på hverandre helt til de siste 200 meterne da Dillier tråkket til. Sveitseren ble utfordret av Stuyven, men Trek-Segafredo-rytteren maktet ikke passere BMC-syklisten.

Dermed tok Dillier karrièrens desidert største seier.

– Det er utrolig. Jeg jaktet en stor seier så lenge. Jeg ble nesten desperat. Å få denne seieren i en Grand Tour, i Giroen er utrolig, sa Dillier i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Jeg vet at jo hardere det er jo bedre er det for meg. Finalen var veldig hard, men Jasper Stuyven er en veldig sterk rytter. Jeg var redd for ham, og å slå han i en spurt er galskap.

Syv kilometer fra mål ventet en kort bakke, fulgt av teknisk krevende serpentinersvinger i utforkjøringen etter toppen, mens det på de siste to kilometerne var en stigning på 5,3 prosent som avgjorde etappen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKUFFET: Jasper Stuyven ble sittende på bakken etter spurtnederlaget mot Silvan Dillier. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Knust Stuyven

Den spurtraske Jasper Stuyven hadde med seg lagkamerat Mads Pedersen i femmannsbruddet gjennom etappen. Dansken gjorde en solid jobb for belgieren inn mot den siste bakken, men Trek-Segafredo-rytteren maktet ikke å stikke av med etappeseieren. Etter å ha blitt nummer to på etappen ble han sittende på bakken med hodet i hendene.

– Det var en tøff etappe. Vi skulle få medvind, men det var ikke slik hele veien. Avslutningen var ganske hard, og jeg visste Dilier kom til å bli farlig. Jeg var obs på ham, og var ikke sikker på seier. Det er ikke gøy å ende på andreplass. Det er skuffende, sa Stuyven i et intervju på Eurosport etter at skuffelsen hadde lagt seg noe.

Trek-Segafredo-rytteren ble nummer tre på den andre etappen, og måtte også torsdag se at han, nok en gang, ikke rakk opp til etappeseieren.

– Man får ikke så mange sjanser, så man må gripe den når den er der. Det er dritt, konstaterte Trek-rytteren.

Ingen dramatikk i sammenlagtkampen

Hovedfeltet strakk seg ut i den siste bakken, og sprakk opp mot toppen. Michael Woods (Cannondale-Drapac) ledet favorittgruppa over målstreken, like foran Adam Yates (Orica-Scott).

De fleste sammenlagtfavorittene satt komfortabelt med i fronten, og Bob Jungels (Quick-Step Floors) leder fremdeles rittet sammenlagt. Geraint Thomas (Team Sky) befinner seg fremdeles seks sekunder bak Quick-Step-rytteren, på andreplass. Adam Yates innehar tredjeplassen, med ti sekunder opp til Jungels.

Fredag venter enda en lang etappe i Giro d’Italia. En spurtvennlig tur på 224 kilometer, fra Castrovillari til Alberobello, er neste utfordring. Lørdag kommer en mer kuperte etappe, men den virkelig store utfordringen kommer søndag. Da skal Giroen i mål på Blockhaus-stigningen.

Slik gikk det til:

Giroen har nådd det italienske fastlandet, og den 217 kilometer lange etappen startet i Reggio Calabria ved landets vestkyst.

De første bruddforsøkene ble raskt kjørt inn, men etter tre mil hadde en gruppe på fem mann etablert seg i front.

Mads Pedersen og Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Lukas Pöstlberger (Bora), Simone Andreetta (Bardiani-CSF) og Silvan Dillier (BMC) ledet med fem minutter med snaue 19 mil igjen.

Ledelsen strakk seg opp mot ni minutter før feltet reagerte. Cannondale-Drapac la ned litt arbeid i fronten, og sørget for at luken ble redusert til snaue åtte minutter.

Flere lag bidro i jakten på utbryterne over de neste milene, og feltet hadde tilsynelatende god kontroll. Seks mil fra mål var det fem minutter fram til kvintetten.

Hovedfeltet maktet ikke å nærme seg mye over de neste milene. Med kun 40 kilometer igjen hadde de fem fortsatt 4:45.

Over den siste kategoriserte stigningen slet Simone Andreetta (Bardiani-CSF) i bruddet, men italieneren klamret seg fast. Forfølgerne var hele fire minutter bak bruddet over bakken, med 25 kilometer igjen.

Dansken i bruddet, Mads Pedersen, kjørte hardt for lagkompis i Trek-Segafredo, Jasper Stuyven. Han måtte slippe bruddet opp bakken, men fikk kontakt igjen i den påfølgende utforkjøringen.

Inn på de siste ti kilometerne lå bruddet fortsatt 2:40 foran et jagende hovedfelt der Movistar hadde tatt over kontrollen.

Over den siste bakken før den avsluttende stigningen brukte Pedersen sine siste krefter, før lagkamerat Stuyven gjorde et lite støt. Dillier og Pöstleberger fulgte etter, mens Andreetta jaget etter i den påfølgende utforkjøringen.

Trioen hadde halvannet minutt inn i den siste bakken. På den siste kilometeren lurte de lenge på hverandre, før Dillier startet spurten 200 meter fra mål. Sveitseren var den raskeste, og tok sin første seier i en Grand Tour.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse