Prøv Procycling Pluss idag

GOD MARGIN: Til spurt å være var triumfen til Nacer Bouhanni i Tour de Yorkshire av det overlegne slaget. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Suveren Bouhanni i Harrogate

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.04.17 18:06

Del på    

Franskmannen var overlegen i spurten i Tour de Yorkshire.

(procycling.no): Nacer Bouhanni slo tilbake på lørdagens etappe i Tour de Yorkshire. Franskmannen nådde ikke opp på fredagens åpningsetappe, men i den slake motbakken inn mot målstreken i Harrogate var ingen bedre enn Cofidis-spurteren.

Jonathan Hivert fra Direcet Energie dro i gang en langspurt, som gjorde at Bouhanni åpnet spurten med snaue 300 meter igjen. 26-åringen tette luken til sin landsmann og suste forbi til seier.

Triumfen er Cofidis-spurteren sin fjerde for sesongen.

Stang ut for Orica-Scott

Det så lenge bra ut for Caleb Ewan (Orica-Scott) på lørdagens etappe. Til tross for at unggutten mistet Magnus Cort Nielsen, etter at dansken veltet og brakk kragebeinet fredag, hadde han solid støtte inn i finalen. Både Mathew Hayman og Mitch Docker satt foran Ewan med en kilometer igjen, men da Jonathan Hivert åpnet spurten ble australieren sperret inne.

Orica-spurteren måtte se Bouhanni passere, men fant en åpning i spurtkaoset til slutt. Han passerte Hivert, men klarte ikke å ta igjen Bouhanni. Dermed måtte 22-åringen ta til takke med andreplassen for andre dag på rad.

Et plaster på såret for Orica-Scott er at Ewan plukket seks nye bonussekunder, og dermed er den nye sammenlagtlederen i rittet.

Rittet avsluttes søndag med den klart mest krevende etappen av de tre. 198 kilometer fra Middlesbrough til Scarborough ligger foran rytterne, med seks kategoriserte stigninger.

Slik gikk det til:

Skyer hang over Tadcaster da rytterne startet den andre etappen i Tour de Yorkshire, men regnværet uteble.

Etter den reelle starten kom angrepene tett som hagl, og aller først var Conor Dunne. Mannen som ble kåret til den mest offensive rytteren på fredagens første etappe fikk dog ikke sitte i det endelige bruddet.

Connor Swift (Madison Genesis), James Gullen (JLT), Sebastian Mora (Raleigh) og Harry Tanfield (Bike Channel) var den heldige kvartetten som økte raskt til feltet da tempoet der ble senket betraktelig.

Luken ble raskt tre minutter, før LottoNL-Jumbo tok teten med ni mil igjen. Omlag halvveis ut på etappen, før dagens eneste kategoriserte stigning, var luken nede i 1:30.

Feltet roet tempoet, og ledelsen økte til 2:15 med 50 kilometer igjen. Ledelsen stabiliserte seg rundt 1:30, før Orica-Scott også bidro i front. 25 kilometer fra mål nærmet luken seg et halvt minutt, og et angrep fra Thomas Voeckler i hovedfeltet førte til at utbryterne ble kjørt inn.

Med samlet felt 21 kilometer fra mål begynte støtingen igjen. Dimension Data og Jaques van Rensburg fikk en liten ledelse, mens Team Sky sørget for kontroll i rekkene igjen i feltet.

LottoNL-Jumbo dempet anarkiet da de sendte tre mann til front, og fikk hjelp av Svein Tuft fra Orica-Scott. Van Rensburg ble kjørt inn 17 kilometer fra mål.

Angrepene var mange på den siste mila inn mot Harrogate, men spurtlagene sørget for samlet felt inn på oppløpet. Jonathan Hivert (Direct Energie) åpnet spurten, men ble passert av Nacer Bouhanni som vant komfortabelt. Caleb Ewan tok også igjen Hivert, som endte på tredjeplass.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse