SUPERTALENT: Egan Bernal tok sin fjerde seier for sesongen da han vant en krevende fjellavslutning i Tour of California. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Suveren Bernal i California

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.05.18 01:04

Del på    

Team Sky sitt stjerneskudd tok over ledelsen i sammendraget.

(procycling.no): Ingen var i nærheten av Egan Bernal sitt nivå i den siste stigningen på andre etappe av Tour of California. En tolv kilometer lang bakke, med åtte prosent i snitt, avsluttet dag to av etapperittet.

Team Sky var i førersetet nesten hele klatringen opp Gibraltar Road. Tao Geoghegan Hart takket for seg med to kilometer igjen, og da kom det ventede angrepet fra lagets colombianske kaptein.

Flere forsøkte å følge 21-åringen, men ingen maktet det. Han fikk raskt flere sekunder på rivalene, med Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) som nærmeste utfordrer. Nederlenderen fikk det tungt mot slutten av bakken, og ble passert av Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) og Adam Yates (Mitchelton-Scott). Men ingen klarte å ta igjen Bernal.

Supertalentet danset opp Gibraltar Road, og tok sin fjerde seier for sesongen. Fra før har han sammenlagtseier i Colombia Oro y Paz, samt tempotriumfer fra det colombianske mesterskapet og Tour de Romandie. Dermed var dette første fellesstartseier i Sky-trøya.

– Vi ønsket å gjøre dette til en skikkelig hard etappe. Den siste klatringen var den viktigste delen av etappen. Tao gjorde en god jobb, og så var det opp til meg å ta kontroll over rittet, uttalte Bernal til Cyclingnews.com etterpå.

Festet grepet om ledertrøya

Etter to etapper har Bernal allerede et solid tak på den gule ledertrøya. Rafal Majka var 21 sekunder bak unggutten over målstreken, og med bonussekunder i tillegg er det 25 sekunder fra polakken til colombianeren. Yates er tredjemann, med 31 sekunder opp til toppen.

Sky-kapteinen sitter akkurat nå også i ungdomstrøya, klatretrøya og poengtrøya.

To fjelletapper gjenstår i syvdagersrittet. Den neste kommer allerede på tirsdag, med flere kategoriserte stigninger på de siste milene. Så venter en 34,7 kilometer lang tempoetappe, der Tejay Van Garderen er blant favorittene til å vinne.

– Jeg er litt usikker på tempoetappen. Vi får vente og se. Det blir nok hardt, sier Bernal.

 

Siste fjelletappe kommer på nest siste dag. Der skal rytterne opp til over 2600 meters høyde. Men høyden bør ikke være en utfordring for Bogotá-fødte Bernal. Colombias hovedstad troner 2640 meter over havet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse