NESTEN: Vegard Stake Laengen imponerte stort på den femte etappen av Volta a Catalunya. Foto: Tim De Waele.

NESTEN: Vegard Stake Laengen imponerte stort på den femte etappen av Volta a Catalunya. Foto: Tim De Waele.

– Surt å være så nære seier

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.03.18 18:21

Del på    

Vegard Stake Laengen tar likevel med seg det positive fra fredagens prestasjon.

(procycling.no): Vegard Stake Laengen var nær ved å gjøre det helt store da han gikk i brudd på den femte etappen av Volta Ciclista a Catalunya fredag.

Han befant seg i et tolvmannsbrudd der han og colombianeren Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) kjørte fra i det siste fjellet.

Askerbøringen tok et par dårlige svinger, og da fikk en av feltets beste utforkjørere luke ned til den norske UAE-rytteren.

– Det var to svinger hvor jeg ikke traff helt, der jeg viste at jeg ikke er den beste teknisk på sykkelen. Da mistet jeg sjansen på seieren, sier Stake Laengen til procycling.no etter etappen.

– Det er alltid surt å være så nære seier uten å vinne, men jeg føler at jeg har fått mye ut av dagen. Det var tross alt et stort brudd, hadde jeg ikke gjort noe der, tror jeg kanskje vi hadde blitt hentet og samarbeidet hadde kanskje ikke vært så bra. Sånn sett tror jeg at jeg gjorde mye riktig.

– Hadde vært gøy å få til en ordentlig spurt

Stake Laengen forteller at planen var å gå solo, men at det var vanskelig med motvinden som var. Dermed klarte Pantano å henge på.

Det tror den langreiste syklisten kan ha vært bra.

– Når man ser hvor nærme feltet kom på slutten, så er det ikke sikkert jeg hadde klart å holde unna alene.

– Jeg har ikke så mange løpskilometere i beina, så jeg mangler kanskje det ekstra giret, sier Laengen som har tilbrakt tid i høyden før rittet.

Det var også noe bittert for den tidligere IAM-rytteren ikke å få prøve seg i spurten. Pantano innehar en farlig spurt i slike situasjoner, mens Stake Laengen ikke akkurat er kjent for de råeste spurtene, til tross for at han nesten tuktet Alexander Kristoff i NM i 2011.

– Det er vanskelig å si hvordan det hadde gått, men det hadde vært gøy å få til en ordentlig spurt. Hvis man ser på det jeg har gjort i løpet av dagen, så ser man at jeg har gjort mye riktig, påpeker 29-åringen.

Vil være offensiv i helgen også

– Hadde jeg holdt med inn til spurten, og så tapt, hadde det vært greit. Da hadde jeg skjønt at han var raskere enn meg, men det er litt kjipt å ikke få sjansen. Jeg får prøve å ikke tenke så mye på det, og heller ta med meg det positive. Det er at grunnformen er bra, sier Stake Laengen.

Stake Laengen har figurert som hjelperytter for Dan Martin og Fabio Aru hittil i det harde rittet, men ettersom verken Martin eller Aru har vist særlig gode takter hittil, fikk nordmannen muligheten til å gå i brudd på dagens etappe.

Det venter to tøffe etapper som skal avslutte WorldTour-rittet. Stake Laengen melder om dårlige værmeldinger og muligheter for en nedkortet etappe lørdag, og at han mest sannsynlig kommer til å overlate bruddoppgavene til lagkameratene på den sjette etappen.

Dog håper han å være restituert til ny offensiv innsats på rittets siste dag.

Tagget med: ,

Les også disse