Foto: Tim de Waele/Getty Images

Supertalentet fra USA er klar for europeiske ritt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.11.20 15:22

Del på    

Chloé Dygert Owen signerer for WorldTour-lag.

(procycling.no): Chloe Dygert Owen har foreløpig bare hatt 4 rittdager på UCI-nivå i Europa. Det vil endre seg neste år når hun sykler for sitt nye lag: Canyon-SRAM.

De tre første rittdagene resulterte i 4. plass i tempo-VM i Bergen 2017, 1. plass i tempo-VM i Harrogate 2019 fulgt av 4. plass i landeveisrittet i samme mesterskap.

Så kom årets tempo-VM i Imola.

Der skjedde velten som kunne ha endt amerikanerens karriere. 23-åringen var på vei mot sitt andre strake gull på tempo, men bommet i en sving og stupte over autovernet.

Heldigvis tok det ikke lang tid før det ekstreme talentet begynte å se inn i fremtiden igjen. Fremdeles tar det tid før hun er tilbake til sitt beste, men allerede nå spinner tankene rundt de neste målene.

Chloe Dygert Owen er nå klar for de største europeiske sykkelrittene. Tirsdag offentliggjorde Canyon-SRAM at de har sikret seg amerikaneren til og med 2024.

– Det er det beste laget for meg. De er villige til å jobbe med meg gjennom banesyklingen og gir meg friheten til å være den atleten jeg ønsker å være, sier Dygert Owen i en pressemelding fra laget.

– Jeg gleder meg til å sykle i Canyon-SRAM-fargene. Det blir første gang jeg sykler på landeveien i Europa, men både treneren min og jeg er enige i at den tiden nå har kommet i min karriere. Jeg er trygg på at Canyon-SRAM vil gi meg et miljø der jeg kan nå mine fremtidige mål de neste fire årene. Og så er det mye rosa i drakten deres, fortsetter 23-åringen.

Den originale planen til supertalentet fra USA var å ta OL-gull i Tokyo 2020 og så gå videre til europeisk sykling i 2021. Nå blir det heller en slags kombinasjon av de to i 2021.

– Fokuset mitt i 2021 er klart: De olympiske lekene i Tokyo. Jeg vil bare bli helt bra og gjøre meg klar tidsnok. Målene mine er å vinne gull på tempo og i forfølgelsesrittet for lag på banen, konstaterer den vordende Canyon-SRAM-syklisen.

– Jeg har ikke syklet på landeveien i Europa enda fordi jeg hadde andre mål jeg ville nå før jeg gikk dit. Jeg fortsetter å jobbe med min trener Kristin Armstrong (ikke i familie med Lance Armstrong, journ. anm) og vi setter alltid mål som vi går for en etter en. Vi vil ikke strekke oss over for mye. Den tilnærmingen vil vi også ha neste år og vi gleder oss til det støttende miljøet Canyon-SRAM gir oss.

Det amerikanske UCI-registrerte laget Sho-Air TWENTY20 har vært Dygert Owens tilholdssted siden 2016.

I sin korte karriere har Chloe Dygert Owen rukket å vinne totalt syv seniorgull i VM på bane, ett tempogull fra senior-VM på landeveien samt juniorgull fra sykkel-VM i 2015 både på tempo og i landeveisrittet.

I OL 2016 tok det amerikanske laget sølv i forfølgelsesrittet, drøyt to sekunder bak Storbritannia. Det er dette spøkelset den dedikerte 23-åringen ønsker å skremme bort i 2020, før hun garantert vil skremme vettet av en haug med syklister når hennes enorme tempostyrke inntar den Europeiske sykkelscenen neste år.

Tagget med: , , , ,

Les også disse