FØRSTE PÅ WORLDTOUR: Tadej Pogacar vant sin første seier på sportens øverste nivå på fredag. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Supertalentene duellerte på Mount Baldy

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.05.19 02:23

Del på    

Pogačar tok innersvingen på Higuita.

(procycling.no): På siste kilometer av kongeetappen i Tour of California var det to unge sykkelprinser som kjempet om tronen.

Sergio Higuita hadde kjørt fra alle, men det var én rytter som hadde fått los på EF Education First-rytteren. Tadej Pogačar hadde latt det siste angrepet til colombianeren gå, men hadde ikke gitt opp.

På hjulet til den unge sloveneren satt George Bennett, men Jumbo-Visma sitt håp ble etter hvert kjørt av hjulet til Pogačar.

Like før den siste kilometeren fikk UAE-kapteinen kontakt med EF-rytteren som plutselig var blitt det amerikanske lagets kaptein. Tejay Van Garderen startet etappen i gul trøye, men møtte veggen så til de grader på de siste kilometerne.

Pogačar trengte bare å følge Higuita til målstreken for å ta over ledelsen i sammendraget fra en akterutseilt Van Garderen. Men han ville ha mer. I siste sving traff ikke Higuita helt. Colombianeren fikk en lang sving, der Pogačar smatt forbi på innsiden. Med bare noen meter til målstreken rakk aldri Higuita å komme seg a jour igjen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed tråkket Pogačar inn til sin aller første WorldTour-seier, samtidig som han tok over ledelsen i sammendraget.

EF Education First-rytteren på andreplass tok også over andreplassen i sammendraget, 16 sekunder bak sloveneren. Kasper Asgreen var 22 sekunder bak duoen i mål, og er nummer tre kun fire sekunder bak Higuita.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse