ØKTE LEDELSEN: På søndag vant Lucinda Brand sitt andre verdenscupritt denne sesongen. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Supersesongen fortsetter for Brand

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.12.20 14:37

Del på

Smadret all motstand i Namur.

(procycling.no): Lucinda Brand fortsetter å herje i cyclocross-sesongen 2020/2021.

I søndagens verdenscupritt i Namur i Belgia vant nederlenderen sitt 7 CX-ritt av de 14 hun har syklet i høst.

Ungarske Blanka Kata Vas startet dog best og dro i gang med en strålende start. Hun tok føringen ut på første runde rundt den krevende løypa i Namur. Den formsterke nederlenderen Denise Betsema fulgte limt på bakhjulet til Vas.

Betsema tok over ledelsen og før den første runden var over veltet Vas i en utforkjøring. Ungareren røk ut av seierskampen som nå ble ledet av Betsema.

Lucinda Brand kjørte seg opp til sin landskvinne tidlig på den andre runden mens verdensmester Ceylin del Carmen Alvarado fremdeles lå noen sekunder bak.

Verdenscupleder Brand begynte hardkjøret for alvor kort tid etter. På den andre runden angrep hun og fikk 7 sekunder til Betsema og hele 27 sekunder til Alvarado.

Betsema måtte stoppe helt opp etter en feil i en utforkjøring og tapte ytterligere tid på den tredje runden. En punktering på samme kvinne skapte ytterligere tidstap.

Halvveis ut i rittet var Brand i vinnerposisjon med 33 sekunder ned til Betsema og 46 sekunder ned til amerikanske Clara Honsinger som nå hadde tatt igjen Alvarado.

Amerikaneren klarte å distansere begge nederlenderne på de siste rundene, men var aldri i nærheten av å ta igjen Brand.

Rittlederen kjørte trygt den siste biten og vant til slutt i ensom majestet, 29 sekunder foran Honsinger og 38 foran Betsema.

Brand har nå vunnet fem av de siste seks rittene hun har på cyclocross-sykkelen. Triumfen i Namur er hennes tredje på rad i det krevende belgiske rittet.

Nå leder Telenet Baloise Lions-rytteren alle de tre store seriene i CX-sirkuset: Verdenscupen, Superprestige og X20 Trofee.

Tagget med: , , , , ,