FORSVARTE TITTELEN: Victor Campenaerts ble europamester i tempo for andre året på rad. FOTO: / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

FORSVARTE TITTELEN: Victor Campenaerts ble europamester i tempo for andre året på rad. FOTO: / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

Superjevn duell om EM-gullet i herreklassen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.08.18 14:43

Del på    

Etter 45 kilometer skilte 63 hundredeler.

(procycling.no): I 2017 ble Jonathan Castroviejo europamester i tempodisiplinen i Plumelec. Den gangen ble belgiske Victor Campenaerts andremann.

I fjor var det Campenaerts som stakk av med gullet i Herning, med Maciej Bodnar og Ryan Mullen på plassene bak.

Onsdag skulle tempoduellen avgjøres i de regntunge og såpeglatte bygater i Glasgow.

Lampaert satte standarden

Innledningsvis dreide det seg om å straffe bestetiden til en annen belgier, nemlig Yves Lampaert i mål.

Bak jaget nevnte Castroviejo og Campenaerts, mens også Alex Dowsett, Maximilian Schachmann, Martin Toft og Ryan Mullen fra sine sene startnumre.

Etter at alle rytterne hadde passert 30 av totalt 45 kilometer, ledet Castroviejo med nesten åtte sekunder tilbake til Lampaert.

I mål hadde tyske Schachmann avsluttet meget sterkt, og maktet å straffe tiden til Lampaert. Det betød at tyskeren satte seg i hot seat med blikket festet på minimum en bronsemedalje.

Kamp om hundredeler

Danskenes håp Toft spilte seg selv ut av racet ved å velte underveis i hans løp.

Castroviejo så seg ikke tilbake på det glatte underlaget og suste inn 26 sekunder foran bestetiden til Schachmann. Det betød at det kun var Campenaerts som kunne frata ham det andre EM-gullet siden 2016.

Det skulle munne ut i en strid om sekunder, eller hundredeler for å være mer presis. Campenaerts lå 8-9 sekunder bak på de to første passeringene, men spiste seg stadig nærmere innpå spanjolen.

Også i det tekniske partiet noen små kilometer fra mål, klarte han å holde hodet kaldt. Etter å ha tatt ut det siste nedover oppløpet i Glasgow, skilte det kun 63 hundredeler mellom de to etter 45 kilometers sykling.

Heldigvis for Campaerts vippet tidelene i hans favør, noe som ga hans andre tempogull på de siste to europamesterskapene:

– Jeg visste at jeg kom nærmere og nærmere. Treneren min pushet meg hele veien, men han sa også at jeg skulle ta det rolig i svingene. Dersom man velter, taper man det hele. Jeg kunne kjøre på tidene til Castroviejo, og til slutt klarte jeg å hente inn forspranget, uttalte en lykkelig Campenaerts etterpå.

Resultater, EM-tempo:

1. Victor Campenaerts (Belgia) 53:38,78
2. Jonathan Castroviejo (Spania) 53:39,41
3. Maximilian Schachmann (Tyskland) 54:06,16
4. Yves Lampaert (Belgia) 54:09,77
5. Alex Dowsett (Storbritannia) 54:13,84
6. Ryan Mullen (Irland) 54:19,21
7. Stefan Küng (Sveits) 54:23,23
8. Jos Van Emden (Nederland) 54:33,98
9. Rasmus Quaade (Danmark) 54:45,10
10. Dylan Van Baarle (Nederland) 54:42,27

PS: Det var ingen norske deltakere med i øvelsen. I fjor ble Edvald Boasson Hagen nummer 7 i Herning.

Tagget med: , , , ,

Les også disse