Prøv Procycling Pluss idag

TALENTER I HOPETALL: Thymen Arensman er et av flere talenter Sunweb har på kontrakt. Her fra junior-VM i Bergen. Foto: KT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Sunweb sikrer seg tre store talenter

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.08.19 20:10

Del på    

Rødtrøyene bunkrer opp med unggutter.

(procycling.no): Team Sunweb er i ferd med å samle sammen en stor gruppe uhyre talentfulle ryttere. Torsdag annonserte de at tre nye unggutter har sin fremtid i det tyske WorldTour-laget.

Alberto Dainese er en av de mest lovende spurterne i verden. 21-åringen har allerede vunnet fem UCI-ritt i 2019. Ikke bare har han en lynrask spurt, men klatrer også brukbart i litt kortere bakker. Italieneren sykler i år for SEG Racing Academy og vil sykle for Sunweb fra og med 2020 med kontrakt ut 2021.

Mark Donovan er det andre av talentene. Også han tråkker i gang sin WorldTour-karriere i 2020 og vil holde det gående i Sunweb i hvert fall ut 2022-sesongen. Briten markerte seg allerede i 2017 ved å vinne en rekke store juniorritt mens han året etter ble nummer fire i baby-giroen og ellevte beste i Tour de l’Avenir. 20-åringen syklet som stagiaire i Team Sky i 2018 og er inne i sin andre sesong i Team Wiggins.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Thymen Arensman er tredjemann. 19-åringen blir med på laget 1. juli neste år med kontrakt ut 2022. Nederlenderen er en anvendelig ryttertype og har imponert med tredjeplass i Paris-Roubaix Espoirs 2018. Men hans kanskje mest imponrende prestasjon skjedde i Tour de l’Avenir i fjor. Den da 18 år gamle Arensman ble kun slått av Tadej Pogacar i sammendraget. 

Med de tre nye ungguttene på laget vil de alle tre bli lagkamerater med Andreas Leknessund når stortalentet fra Tromsø blir en del av Team Sunweb i 2021. Lovende ryttere som Marc Hirsch (20) og Max Kanter (20) som allerede er i laget gjør det tydelig at Sunweb-laget har begynt å planlegge for fremtiden.

Tagget med: , , , ,

Les også disse