MANGE I BAKKEN: Flere ryttere ble sendt til sykehus etter velten på oppløpet i Sandnes. Foto: skjermdump fra video/privat

Mange ryttere til sykehus etter stygg velt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.05.18 19:32

Del på    

Norgescupen i Sandnes endte på kaotisk vis.

(procycling.no): Den andre runden av NorgesCupen gikk søndag, og ble avgjort i en spurt i Sandnes. Det endte stygt, da flere ryttere gikk i bakken i velten like før målstreken.

Rytterne kom med høy fart inn på de siste hundre meterne. På høyre side deiset en av de fremste rytterne i bakken. Dermed var det lite de i rekkene bakover kunne gjøre for å unngå et møte med asfalten.

Se video av velten nederst i saken.

TO KRAGEBEIN: Asbjørn Slagtern Fjellvåg, Knut Sande og Erik Vevatne Øverland på sykehuset etter dagens ritt. Foto: Magnus Drivenes

Erik Vevatne Øverland (Kobanya Cycling Team) var blant rytterne som pådro seg kragebeinsbrudd i velten. Samme skjebne møtte Asker CK-rytter Asbjørn Slagtern Fjellvåg. Tomas Urianstad (Bygdø IL) røk også et kragebein. Flere andre ryttere ble sendt til sykehus med diverse bruddskader.

Alle ryttere som var involvert i velten skal ha vært ved bevissthet, og det skal ikke dreie seg om mer alvorlige skader en benbrudd. Mer dramatikk var det tidligere på dagen på vestlandet, da en løpsk kalv skapte kaos før start.

Rytterne som unngikk velten gjorde opp om seieren. Herman Dahl (Joker-Icopal) unngikk uhell, og spurtet raskest i Sandnes. Dermed ble det to triumfer på to dager for sørlendingen, som også vant gaterittet på lørdag. Olav Hjemsæter (Glåmdal) ble andremann i søndagens senior-ritt, mens Håkon Lunder Aalrust sikret tredjeplassen for Team Coop.

Etter to runder leder Kristian Aasvold (Team Coop) NorgesCupen. 10. juni arrangeres Gylne Gutuer, som er neste ritt i konkurransen.

Tagget med: , , ,

Les også disse