Prøv Procycling Pluss idag

EKSTREM OG UNIK: Mathieu van der Poel er et av de råeste talentene sykkelsporten har sett på mange år. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Storlagene starter jakten på Van der Poel

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.04.19 12:21

Del på    

Nederlenderen vil hedre kontrakten med Corendon-Circus.

(procycling.no): Av de nye vinene i sykkelsporten er få hetere enn Mathieu van der Poel. I vår syklet nederlenderen sine første ritt på WorldTour-nivå, og kjempet om seier i samtlige.

Fjerdeplass i Gent-Wevelgem, seier i Dwars Door Vlaanderen, og en ny fjerdeplass i Flandern rundt er fasiten etter tre forsøk på landeveiens øverste nivå. I sistnevnte fremsto han som rittets kanskje sterkeste rytter, men en velt gjorde jobben litt vanskeligere.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Onsdag tok 24-åringen rotta på det som kanskje har vært årets syklist så langt: Julian Alaphilippe. Men det er ikke seieren i Brabantse Pijl som har fått WorldTour-lagene til å våkne opp. Cyclocross-virtuosen har nok lenge vært på mang en ønskelist.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TO AV DE BESTE: I Brabantsej Pijl slo Mathieu van der Poel to av verdens beste Ardenner-spesialister. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Det stemmer at det er noen lag som har kontaktet meg. Noen av de større lagene, men jeg vil ikke nevne navn, sier Van der Poel i intervju med belgiske Sporza.

Men han letter litt på sløret om et av lagene. Deceuninck-QuickStep har en naturlig kontakt til 24-åringen fra Kapellen.

– Patrick Lefevere kjenner faren vår litt, så det gir mening at det var kontakt. Men jeg har sagt til alle lagene at de må vente enn så lenge, forteller unggutten.

Mye tyder dog på at det kan ta tid før Mathieu van der Poel blir fast inventar på WorldTour-nivå. Da Corendon-Circus valgte å ta steget til prokonti-nivå, forlenget supertalentet kontrakten. Han er nå forpliktet til det belgiske laget helt ut 2023-sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STO OPP FRA DE DØDE: Mathieu van der Poel sitt comeback i Flandern rundt var nesten av bibelske proporsjoner. Plutselig var han med i fronten igjen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Favoritt til Amstel Gold Race

Selv om den nederlandske mesteren ikke får stille i alle ritt på WorldTour-nivå, og må belage seg på invitasjoner til laget, vil han trolig få nok av muligheter. Etter en imponerende vår vil han være en attraksjon for de fleste store sykkelritt.

Amstel Gold Race er blant rittene som har gitt wildcard til Corendon-Circus i 2019. Van der Poel reiser til hjemlandets ritt, som en av de aller største favorittene.

– Favoritt til søndag? Jeg kan være enig med det. Men å si at jeg er den største favoritten sies nok litt for ofte. Det er mange ryttere som har vist mer i disse rittene enn det jeg har.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Alaphilippe har virkelig imponert meg. Jeg tror han er den beste rytteren i feltet akkurat nå. Det er godt å se at jeg kan sykle mot sånne som han. Van Avermaet er også god i en sånn løype. Været skal bli bra på søndag, og da er Greg alltid bra. Gilbert imponerte meg i Paris-Roubaix. Legger du til klatrerne til Astana og Movistar så har du mange gode kandidater, vurderer WorldTour-nybegynneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I EN EGEN LIGA: Mathieu van der Poel har vunnet i cyclocross de siste årene, men har slitt i VM. I 2019 tok han endelig en ny VM-tittel etter at Wout Van Aert vant tre år på rad. Foto: Luc Claessen/Getty Images

24-åringen har dog vist de siste ukene at han også takler debut i store anledninger med bravur. Etter en lang cyclocross-sesong der han vant 32 av 34 ritt han stilte opp i, var det ingen formdupp å spore på landeveien. Overgangen gikk enda bedre enn han selv trodde.

– Jeg håpet å være der framme i alle klassikerne, men å alltid være nære seier er mer enn jeg forventet. Jeg ble mest overrasket i Flandern rundt. At jeg klarte å komme tilbake etter velten min og kjøre finalen opp Paterberg og Kvaremont. At rittet var så langt var også usikkert. Korte ritt har jeg ikke vært redd for på forhånd, men jeg hadde aldri kjørt så lange ritt. Jeg likte det.

Søndagens Amstel Gold Race er 265,7 kilometer langt. Flandern rundt var på 267 kilometer. Distansen skal ikke være noen utfordring for Van der Poel denne gangen heller.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse