Prøv Procycling Pluss idag

DOMINANT: På komfortabelt vis kunne Thomas Pidcock trille over målstreken i Danmark til sitt første U23-gull i VM. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Storfavoritt med historisk gull

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.02.19 14:39

Del på    

Thomas Pidcock herjet med Eli Iserbyt i Bogense.

(procycling.no): Lørdag var første dag av cyclocross-VM i danske Bogense. Og hos U23-gutta var det to mann det dreide seg om. Duellen mellom Eli Iserbyt og Thomas Pidcock skulle bli kortvarig.

Belgieren dundret til med et voldsomt angrep gjennom den tredje runden, men det oste overskudd av Pidcock. Inn mot den fjerde runden avanserte briten selv, og kjørte raskt inn Iserbyt.

Plutselig var ledelsen oppe i 30 sekunder. 19-åringen gjorde ingen feil de siste rundene, og tok sitt første U23-gull i VM på komfortabelt vis.

– Jeg kjørte ganske bra, underdrev Pidcock i seiersintervjuet vist på TV 2. Unggutten, som også er regjerende U23-europamester, slet litt med å finne ordene.

– I går kveld var jeg ikke så nervøs. Jeg gledet meg egentlig. Men i dag var jeg så nervøs. Jeg hadde litt trøbbel med giret og måtte bytte sykkel. Men alt annet gikk bra, forteller unggutten som også vant U23-klassen i UCi sin verdenscup.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PODIET: Eli Iserbyt klarte ikke å forsvare tittelen fra i fjor, og ble slått av Thomas Pidcock. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Også der ble Iserbyt andremann, og da samme mann angrep i lørdagens mesterskapsritt visste Pidcock hva han måtte gjøre.

– Det er bedre for meg å sykle i front enn å vente i feltet. Så jeg tenkte å angripe. Dette er den siste trøya jeg kunne vinne i år. Så det føles godt.

Antoine Benoist tok bronsemedaljen for Frankrike.

Pidcock sitt gull er første gang en brite tar en medalje i herrenes U23-ritt.

Hos juniorgutta har de dog dominert de siste årene, noe de også gjorde i Bogense i Danmark. Ben Tulett tok sitt andre strake juniormesterskap, og britenes tredje på rad i guttenes juniorklasse.

U23-klassen til kvinnene sykles på søndag, før det hele avsluttes med senior-rittet til herrene.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse