SNARLIG LØSNING: Ryktebørsen rundt ny hovedsponsor i Team Sky står sjelden stille. Nå sies det at britenes rikeste som styrer et multinasjonalt selskap som blant annet står bak 300 arbeidsplasser i Grenland, skal være på vei inn i WorldTour-satsingen. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Storbritannias rikeste kobles til Sky-sponsorat

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.03.19 20:24

Del på    

Vil laget hete Team INEOS i 2020?

(procycling.no): Det har ikke gått upåaktet hen blant sykkelentusiaster at domenet TeamIneos.com og Twitter-kontoen @teamineos er blitt registrert og oppretta de siste ukene.

Nå forsterkes ryktene om at Team Sky blir til Team INEOS neste år.

Cyclingnews.com er på plass under Tirreno-Adriatico. Flere kilder skal ha fortalt det anerkjente sykkelnettstedet at Team Skys framtid er avklart.

Bak Ineos, et multinasjonalt selskap som produserer kjemiske produkter, står Jim Ratcliffe. 66-åringen er grunnlegger av selskapet og skal være Storbritannias rikeste mann med en formue på smått utrolige 227 milliarder kroner (ifølge fjorårets rikingliste i The Sunday Times).

Rundt 300 arbeidsplasser i Norge

Ratcliffe beskrives som mediesky i hjemlandet, og har valgt å flagge selskapets hovedkontor ut til Sveits og byen Vaud.

Eieren bor selv i Monaco og har sørget for at petrokjemiselskapet har åpnet fabrikker i 24 land og har rundt 19 000 ansatte. Rundt 300 av disse arbeider faktisk i Norge. Virksomheten her til lands er samlet i Grenlands-området med lokasjonene Rafnes og Rønningen i Bamble og Herøya i Porsgrunn.

Ifjor valgte Ratcliffe og Ineos å investere 110 millioner pund i seiling (Ben Ainslie’s Sailing Team). Laget heter nå Ineos Team UK og i sykkelkretser ryktes det altså at sykkeldelen kun vil bli referert til som Team Ineos neste år.

Rykteflom rundt Sky-sponsorat

Tidligere har også det kolombianske olje og gass-selskapet Ecopetrol blitt koblet til det ledige sponsoratet i Team Sky. Det statseide selskapet holdt samtaler med Dave Brailsford som også inkluderte Colombias president, Ivan Duque.

Cyclingnews.com mener å vite at britiske INEOS foretrekkes blant de to alternativene.

Spanske Marca siterte sportsdirektør Matteo Tosatto under UAE Tour på at sykkellaget hadde skaffet seg en ny sponsor etter den britiske mediegiganten, og at en offentliggjøring ville skje i forkant av Tour de France, eller enda tidligere. Det kom også fram i artikkelen at det skulle dreie seg om en europeisk aktør.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tinkov tilbød seg å ta kontroll over Team Sky

Tidligere meldte også AS at Oleg Tinkov skal ha ringt Sir Dave Brailsford personlig og sagt seg villig til å overta som øverste leder av satsingen mot å sprøyte inn 20 millioner euro i satsingen årlig. I etterkant meldte Tinkov at oppslaget i den spanske avisen var «bullshit».

Halvorsen: – Ikke informert

Et annet rykte som har versert er at Tim Cay, som har sin bakgrunn fra eiendomsutvikling og byggbransjen, skal ha vist interesse for et samarbeid med Sky i forbindelse med lanseringen av et kinesisk WorldTour-lag som er ventet å innta landeveien fra neste år.

Akkurat nå virker INEOS å være prosjektet som leder an i kampen om å overta hovedsponsoratet i verdens mest framgangsrike sykkellag i 2020. Sky har foreløpig ikke ytret ønske om å kommentere de hittil siste i den lange rekken av spekulasjoner siden nyheten ble gjort kjent i forbindelse med lagets treningssamling på Mallorca i desember.

Kristoffer Halvorsen forteller procycling.no at han ikke har hørt noe nytt fra ledelsen i laget angående det pågående sponsorjakten.

Tagget med: , , , ,

Les også disse