Prøv Procycling Pluss idag

DETTE KAN BLI HJEMMEBANE FOR SKY: Team Sky ble, som alle andre lag, tatt i mot som helter under lagpresentasjonen i Tour Colombia 2.1. FOTO: Maximiliano Blanco/Getty Images

Brailsford i møte med den colombianske presidenten om Sky-fremtid

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.02.19 17:47

Del på    

– Et spørsmål om tid før det er et colombiansk WorldTour-lag, sier Brailsford.

(procycling.no): Med Sky på vei ut dørene som sponsor for Team Sky, er veien videre usikker for det britiske storlaget.

I dag melder El Espectador at David Brailsford har vært i møte med den colombianske presidenten Ivan Duque og lederen av Coldeportes, det colombianske idrettsdepartementet, Ernesto Lucena.

Temaet før møte skal ha vært muligheten for å utvikle det første colombianske WorldTour-laget. Møtet fant sted i presidentens hjem i Bogota, og ble organisert av tidligere Sky-rytter Rigoberto Uran.

Uran kjører i dag for EF Education og leder for øyeblikket Tour Colombia 2.1. Han har tidligere ytret sitt ønske om å kjøre på et colombiansk storlag.

Planen er å beholde mange av dagens Sky-ryttere, men samtidig skape en base av colombianske ryttere. I dag sykler tre ryttere fra Colombia på lag med Kristoffer Halvorsen og Chris Froome i Sky: Egan Bernal, Ivan Sosa og Sebastian Henao. Sergio Henao var inntil nylig på Sky, men signerte for UAE Team Emirates i høst.

Brailsford er taus rundt de konkrete ryktene som kobler Skys fremtid til Colombia, men hevder i et intervju med cyclingnews.com at det bare er et spørsmål om tid før det er et colombiansk storlag i WorldTour-sirkuset.

Spørsmål om tid

– Du trenger talentet, strukturen og retningen, og hvis det er der, vil de unge rytterne utvikle seg til topps. Jeg hadde elsket å se det. Det hadde vært fantastisk, sier Brailsford.

– Vi snakker mye om globaliseringen av sporten, og jeg synes UCI har gjort en god jobb, men man kan ha globale arrangementer, men det man trenger er globale lag. Hvorfor kan vi ikke se et lag med Colombia-base? Jeg tror det bare er et spørsmål om tid, utdyper han.

Team Sky endte på tredjeplass på den åpnende lagtempoen i Tour Colombia 2.1 tirsdag. Seksdagersrittet fortsetter med en spurtetappe onsdag.