UENIGE: Wout van Aert mener Mathieu van der Poel var mer opptatt av ham - enn å prøve og vinne selv. FOTO: AlpecinFenix/Jumbo Visma

Stjerner i krangel etter kjip slutt på brutal klassiker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.10.20 17:26

Del på    

– Mer opptatt av at jeg skulle tape enn at han skulle vinne selv.

(procycling.no): Mathieu van der Poel og Wout van Aert dengte både løs på hverandre og øvrige konkurrenter under en svært underholdende utgave av Gent-Wevelgem.

Alpecin-Fenix-rytteren satte blant annet Alexander Kristoff under kraftig press i gruppa, da han økte tempoet på gruspartiene inn mot andre gangs passering av Kemmelberg. Van Aert svarte med å bli kjørt opp i ryggen på nederlenderen av Mike Teunissen.

procycling.no (+): Dengte løs på hverandre – men glemte én mann

Ved siste passering av Kemmelberg brukte duoen bakken til å kjøre seg opp til Matteo Trentin, Mads Pedersen, Sep Vanmarcke, Floran Vermeersch og Luke Rowe. Inn mot mål gikk det derimot ikke veien for noen av de to superstjernene.

Fikk stadig vekk van der Poel på bakhjulet

Van Aert så seg nødt til å tette luka selv da Alberto Bettiol angrep og fikk med seg Yves Lampaert og John Degenkolb. Det tvang van der Poel til å tette luka.

Deretter angrep Jumbo-Visma-kapteinen på nytt, og opplevde at det var Van der Poel som gikk etter ham og nøytraliserte forsøket.

I mellomtida hadde Bettiol, Trentin og Senechal gått til igjen, og fikk med seg Mads Pedersen. Det endte opp med at de fire gjorde opp seieren. Nok en gang forsøkte Van Aert å tette luka på egenhånd, også denne gangen med van der Poel på bakhjulet sitt.

– Det var bare én rytter som kikket på meg hele tida, uttalte van Aert etterpå ifølge nederlandske wielerflits.nl.

– Var det Van der Poel?

– Ja, det virket opplagt at han heller ønsket å se meg tape enn å vinne rittet selv.

Duell mellom to giganter

Van der Poel tapte duellen mot Julian Alaphilippe mot slutten av De Brabantse Pijl for noen dager siden. Han uttalte at han gjorde en «sjelden feil på oppløpet», og var ute etter å revansjere seg under Gent-Wevelgem.

25-åringen leverte også et spektakulært show da han vant den siste etappen av Binck Bank Tour etter å ha angrepet med fem mil igjen av rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SATT GODT I DET MOT SLUTTEN: Mads Pedersen, Mathieu van der Poel, Stefan Küng, Wout van Aert, Yves Lampaert, Florian Senechal, John Degenkolb og Matteo Trentin som skulle gjøre opp om seieren i Gent-Wevelgem. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Van Aert har hatt en enda villere sesong. Han var opplagt blant de aller sterkeste rytterne i feltet da Julian Alaphilippe ble verdensmester i Imola. Han vant to etapper under Tour de France og gjorde i tillegg en strålende jobb for Primoz Roglic og Team Jumbo-Visma. I tillegg vant han både Strade Bianche og Milano-Sanremo da sykkelsesongen åpnet opp igjen i starten av august.

– Jeg tror han har glemt at jeg allerede har vunnet mye i år og har muligheten til å gamble litt. Nå sitter vi igjen uten noen begge to. Jeg kjørte for å vinne rittet, men hadde null frihet, sier van Aert.

Van der Poel: – Han synker litt lavt

Alpecin-Fenix-rytteren ble konfrontert med kritikken fra sin mangeårige konkurrent i studioet til TV-kanalen Sporza etter at Mads Pedersen hadde vunnet rittet. Nederlenderen var ikke uten videre enig i at han hadde ødelagt konkurrenten sjanser.

procycling.no (+): Gavepakke til Jakob Fuglsang 

– Jeg synes det er en litt merkelig reaksjon. For meg er han (van Aert) en av de beste rytterne i gruppa der framme, så når han går – er jeg nødt til å svare. Hvis jeg ikke gjør det, er det kjørt og jeg blir heller spurt av lagledelsen hvorfor jeg ikke reagerte.

– Så jeg mener det er å synke litt lavt å hevde at jeg kjører slik at han skal tape. Jeg sykler alltid for å vinne. Men dere trenger ikke å dra igang rivaleriet mellom oss to igjen. Jeg forstår hans reaksjon også, fordi jeg gikk etter ham noen ganger. Jeg ønsker også å vinne og vet at han er blant de beste i verden. Så hvis jeg ikke gjør noe, vinner jeg i hvert fall ikke, sa van der Poel ifølge Het Nieuwsblad.

Det var i hvert fall med en bismak i munnen at van der Poel og van Aert ankom målområdet i Wevelgem som nummer 8. og 9. – altså de to siste plassene i den første gruppa, etter at duoen opplagt hadde lagt ned mesteparten av arbeidet for at de skulle klare å slite seg løs i utgangspunktet.

Så noe gikk opplagt galt. Spørsmålet er om svaret er å legge skylda over på hverandre?

Tagget med: ,

Les også disse