JOKER: Nikias Arndt er en av mange som kan gjøre det bra på herrenes fellesstart søndag. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com).

Stjernefattig Tyskland til start i Bergen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.09.17 19:00

Del på    

Nikias Arndt håper han kan blande seg inn i seierskampen.

FLØYEN (procycling.no): De fleste pilene på karrierekurven pekte lenge til himmels for John Degenkolb. Tyskeren etablerte som seg virkelig som én av sykkelsportens store stjerner med seier i både Milano-Sanremo og Paris-Roubaix i 2015.

Etter den grufulle ulykken på treningsleir i Calpe foran 2016-sesongen, hvor en bilist kom over i motgående kjørefelt og rett inn i en gruppe med Degenkolb og hans daværende lagkamerater i Giant-Alpecin, har det imidlertid gått tråere.

Kun tre seirer har det blitt de siste to sesongene, og til VM måtte han også trekke seg. Han kom seg aldri over bronkitten som førte til at han måtte bryte Vuelta a España forrige måned.

Dermed er det et sjeldent blekt tysk lag som stiller til start på søndagens fellesstart. Uten Degenkolb, uten André Greipel og uten Marcel Kittel.

– Det gjør det ikke lettere. Vi har ingen favoritt. Det er et virkelig spesielt ritt, og det kommer til å bli et eliminasjonsritt. Vi har noen gode ryttere her. Vi må spare på kreftene, og forhåpentligvis sitter vi med én eller to i finalen, sier Nikias Arndt til procycling.no etter å ha gjennomført onsdagens tempo opp til Fløyen.

Beskyttet rytter

I fraværet av flere av landets største stjerner, er 25-åringen nå én av rytterne det er knyttet størst forhåpninger til fra hjemlandet. I Norge er han nok mest kjent som mannen som var nærmest Edvald Boasson Hagen på den 19. etappen i årets Tour de France.

Med seier fra avslutningsetappen i fjorårets Giro d’Italia og det nystartede WorldTour-rittet Cadel Evans Great Ocean Road Race, er det også med god grunn at Arndt er én av de beskyttede tyske rytterne på søndag. Sammen med Simon Gesckhe og Marcus Burghardt utgjør han den fremste delen av laget.

– Jeg ser fram til det. Jeg tror formen er bra, og jeg vil prøve mitt beste. Jeg er én som kan være i finalen, men det har vært en lang sesong. Jeg må se hvor mye som er igjen på tanken, om jeg kan være der etter 270 kilometer.

GODT FORNØYD: Arndt på vei oppover til Fløyen. Tyskeren var godt fornøyd med egen prestasjon på tempoen, i det som ble en hakket for tøff løype med den krevende avslutningen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Bekymret for distansen

For akkurat distansen er noe tyskeren er bekymret for. Mens man så en uvant endring med en bakkeavslutning på onsdagens tempo, er akkurat distansen noe av det som er med på å karakterisere rittet til herrer elite.

– Det er et spesielt ritt, et klassikerritt. Du vil se klassikerrytterne i front, spår han, og fortsetter:

– Rittet er virkelig langt. Muligens for langt. Med en slik distanse, forventer jeg at favorittene kommer til å være best. Hvis du har et litt kortere ritt, kunne det skapt noen endringer, og noen andre enn favorittene kunne også vunnet. Med et så langt ritt, blir det et eliminasjonsritt.

Tyskland stiller med Nikias Arndt, Marcus Burghardt, Tony Martin, Nils Politt, Rick Zabel, Simon Gesckhe, Paul Martens, Marcus Burghardt, Jasha Sütterlin og Johannes Fröhlinger.

Tagget med: , ,

Les også disse