<b>STERK POSISJON:</b> Alexander Kristoff tok over halvparten av Katjusjas seirer i år, og krever enda mer støtte foran neste års Tour de France. FOTO: Einar Oliver Landa

STERK POSISJON: Alexander Kristoff tok over halvparten av Katjusjas seirer i år, og krever enda mer støtte foran neste års Tour de France. FOTO: Einar Oliver Landa

Stiller tøffe krav for Tour de France-deltakelse

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.11.14 14:00

Del på    

– Det er slutt på den tiden, advarer Team Kristoff.

(procycling.no): Det er snart halvannet år siden Alexander Kristoff fikk sin debut i Tour de France.

Han var som en hovedregel overlatt til seg selv i spurtene, og kom nærmest etappeseier på rittets første dag, da kun Marcel Kittel ble for sterk. Alt annet dreide seg om Joaquim Rodriguez som til slutt sto på podiet i Paris.

• Bli venn med procycling.no på Facebook!

Siden den gang har det skjedd mye. Styrkeforholdet mellom Alexander og Joaquim Rodriguez var nede i 50/50 denne sommeren.

I år vant Stavanger-gutten Milano-Sanremo, to Tour de France-etapper og sto bak 14 av det russiske lagets 25 seirer.

– Tour de France passer Rodriguez bra

27-åringen har dermed svært gode kort på hånden når sesongopplegget for 2015 skal få sin endelige utforming.

– Jeg tror jeg kan velge litt fritt, og da blir det ganske likt opplegg som det jeg hadde i år. Men vi har en annen stjerne i Purito (Joaquim Rodriguez, vår anm.), så vi får se hvilke ritt han ønsker å kjøre. Tour de France passer jo ham veldig bra i år, sånn sett, sier Kristoff til procycling.no.

I år var det egentlig ikke planen at spanjolen skulle kjøre touren, men holde fokus mot Giro d´Italia og Vuelta a Espana.

En skade i førstnevnte ritt gjorde likevel at han ble skjøvet inn på mannskapet som skulle til Frankrike.

Uteblir støtten – kan det bli giroen

Det største problemet med det, oppsto da lagkameratene hans trakk så hardt i fjellene at Kristoffs sisteopptrekker, Alexander Porsev, havnet utenfor tidslimiten.

– Hvorfor skal vi ofre gode sjanser for piss? Det er jo helt latterlige, freste Kristoff overfor procycling.no i etterkant av etappen.

I juli neste år blir Porsev trolig nordmannens opptrekker nok en gang. Men han vil også ha med seg Luca Paolini og nyankomne Jacopo Guarnieri – som et minimum:

– Hvis jeg skal til Tour de France, vil jeg ha et godt mannskap rundt meg, og gjerne én mann mer enn jeg hadde i fjor.

– Paolini, Guarnieri, Porsev og to mann til da, eller?

– Helst to til, ja. Det hadde vært det beste. Vi får se litt hvilken Grand Tour det blir. Hvis jeg får kjøre med et helt lag i giroen, hadde det kanskje vært mer aktuelt. Men touren er rittet som har størst plass i hjertet mitt, legger han til.

– Den tiden er forbi

Om Kristoff vender nesen mot Italia eller Frankrike i 2015-sesongen blir avgjort på en samling i desember måned.

Også trener Stein Ørn presiserer at de ikke kommer til å vike i forhandlingene:

– Hvis laget først velger å kjøre med Alex, vil han få maks support. Den tiden er forbi hvor han bare slenger seg med. Når han stiller til start, kjører han for resultater og da må laget støtte ham tilsvarende, sier Ørn.

Klassikersesongen er allerede lagt opp som en kopi av årets opplegg med den forskjell at Kristoff reiser hjem til Stavanger i etterkant av Milano-Sanremo.

Tagget med: , , ,

Les også disse