TØFF VÅR: Lars Petter Nordhaug har hatt en tung vår

TØFF VÅR: Lars Petter Nordhaug har hatt en tung vår, men nå virker det å løsne. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Stiller med god følelse, gode bein og godt treningsarbeid

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.06.17 19:59

Del på    

Nordhaug har endelig kommet i flytsonen.

(procycling.no): Gjentatte sykdomsavbrudd gjennom vinteren og våren har gjort sesongen til Lars Petter Nordhaug til en skuffelse. Hans nye arbeidsgiver, Aqua Blue Sport, hadde fått innpass i Ardenner-klassikerne, og Nordhaug hadde ønsker om å kjøre godt i de belgiske rittene. Han endte opp å ikke fullføre noen av dem.

Den siste måneden virker imidlertid vinden å ha snudd. I morgen står han på startstreken i det sveitsiske World Tour-rittet Tour de Suisse, som åpner med en seks kilometer lang prolog. Selv om Nordhaug ikke har fått brukt temposykkelen noe særlig i år går han i det minste inn i rittet med en god følelse, kanskje for første gang denne sesongen.

– Jeg har hatt en veldig god måned, hvor jeg har trent rundt hundre timer, inkludert Tour of Norway. Det har fungert veldig bra, ingen sykdom eller slikt. Jeg burde være i ganske form. Jeg har bare Tour of Norway i beina, men jeg håper det i hvert fall tok meg et steg videre, forteller Nordhaug, som har trent med litt fokus på bakkekjøring etter Tour of Norway, til procycling.no.

– Godt å ha fått trent godt den siste måneden, etter alle problemene i vår?

– Det er veldig ålreit. Det er artigere å dra til sykkelritt enn når man vet at man ikke føler seg helt bra, og ikke har fått gjort den treningen man ønsket. Nå stiller jeg i hvert fall på start med en god følelse, gode bein og godt treningsarbeid i grunn.

Vil gripe mulighetene

Det sveitsiske etapperittet byr på en rekke tøffe etapper, noe som i utgangspunktet skal passe Nordhaug, som går godt i bakkene. Nå vil han prøve og senke skuldrene og prøve seg på en etappeseier.

– Det er selvfølgelig et veldig høyt nivå, så det blir nok veldig tøft i de lange stigningene, men jeg håper jeg kan vise meg frem på noen enkeltetapper.

33-åringen får en fri rolle i rittet, noe som gir han anledning til å jakte etappeseier også ved å gå i brudd. Laget har også ambisjoner om å kjempe i sammendraget med en rytter, i tillegg til å jakte etapperesultater.

– To etapper som er ganske røffe. Nest siste dagen passer meg ganske bra. Det blir spennende den første dagen, men jeg tror kanskje jeg må kjøre meg litt inn i rittet, og få løpsfarten i beina. Da kommer nok den kanskje litt tidlig, den første etappen. De dagene hvor det er lange fjell, kan man jo også kjøre godt i, om man kommer seg i forkant.

Håper Suisse gir god NM-form

Etter ni tøffe etapper i Sveits setter Aqua Blue Sport-rytteren kursen mot Trøndelag, hvor han skal kjøre NM-fellesstarten på Stjørdal. Her skal det sykles 10 runder à 20 kilometer, med 370 høydemeter per runde. Nøtterøy-gutten tror det kan være en løype for ham.

– Det bør passe meg ganske bra, selv om to bakker per 20 kilometer ikke er noe ekstremt. Min erfaring fra tidligere, er at om man har kjørt Sveits rundt i forkant, så har man to ekstra gir i NM. Hvis jeg har god form her, og kjører godt gjennom, så kan jeg i hvert fall være i veldig god fysisk form.

For Nordhaug blir det en ekstra tøff utfordring, ettersom han ikke har noen lagkamerater i rittet. Han håper å få med noen reservehjul i en eller annen servicebil, men den største utfordringen blir å spille ut de andre lagene. Uten noe lag må han skape allianser med andre ryttere, gjerne enslige proffer, for å kunne skape noe.

– Det er en stor taktisk utfordring med de norske lagene og en tøff oppgave å hamle opp med de.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , ,

Les også disse