KJEMPET SEG TIL RUNDE: Anita Stenberg var eneste rytter som klarte å ta igjen feltet i lørdagens scratch race. FOTO: Momnium

Stenberg tok karrierens første verdenscupseier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.11.19 14:53

Del på    

27-åringen vant scratch race i Hong Kong.

(procycling.no): Anita Yvonne Stenberg gikk helt til topps i lørdagens scratch race i Hong Kong.

Reglene i disiplinen er enkle: Første rytter i mål etter 40 runder vinner.

Kveldens siste øvelse i Hong Kong startet i kontrollert tempo der de fleste rytterne var med på å gå rundt.

Etter drøyt ti runder strakk feltet seg ut før det stanset noe opp og rytterne lurte på hverandre. Stenberg holdt seg langt framme men unngikk å ta for mye luft.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Halvkjørt og mer urolig stemning preget feltet. Verena Eberhardt (Østerrike) dunket til og forsøkte å ta en runde, men feltet lot henne aldri slippe nærme nok.

Eberhardt begynte å slite og da klinket Stenberg til. Etter kort tid dannet nordmannen en duo sammen med østerrikeren men da de begynte å nærme seg halen økte tempoet i feltet.

Den østerikske rytteren måtte gi tapt men Stenberg bet tennene sammen og kjempet seg opp på halen av feltet. Dermed hadde hun en runde mer enn feltet og med få runder igjen trengte hun bare å klamre seg fast i gruppa.

Det klarte hun og dermed var den første verdenscupseieren nesten sikret.

– Det var sykt gøy. Det er alltid en risiko å jakte feltet, men følte at de fleste i feltet ønsket felles spurt. Så da Eberhardt stakk , og jeg så hun fikk en bra luke og ingen tok initiativ, tok jeg sjansen. Hun har klart det før, så det var riktig rytter å kjøre med, sier Stenberg til procycling.no.

Østerrikeren hadde flere runder ute da en sprekere norsk rytter kom opp til henne. Eberhardt klarte ikke å følge på hjulet til Stenberg.

– Når jeg så enden på feltet og følte dragsuget visste jeg at alt var mulig og visste at jeg kunne ta seieren, forteller 27-åringen.

Den eneste norske drakta kom seg opp til halen av feltet, men var fremdeles var over faren like bak.

– Det var jo rett før spurten. Så det handlet bare om å finne et hjul jeg stoler på, som jeg vet sykler ordentlig og ikke mister feltet eller velter, og klamre seg fast så ikke Eberhardt kom opp.

Eberhardt klarte ikke å ta feltet med en runde, men hun klarte å holde seg foran dem og reddet andreplassen. Maria Martins (Portugal) ble nummer tre.

Søndag skal Stenberg sykle omnium-øvelsen i Hong Kong.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse