KARRIEREBESTE: Anita Yvonne Stenberg med en ny, god prestasjon i verdenscupen. FOTO: Momnium

Stenberg med karrierebeste i Hong Kong

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.12.19 14:52

Del på    

Inn til femteplass i omnium.

(procycling.no): Etter å ha tatt karrierens første verdenscupseier i scratch race lørdag, fortsatte Anita Yvonne Stenberg den gode kjøringen søndag under verdenscupen i Hong Kong.

I omniumet, som består av fire øvelser, endte hun til slutt på en femteplass sammenlagt, som er karrierens beste verdenscup-plassering i omnium. Tidligere i høst ble hun nummer syv i omniumet i Glasgow, som var en tangering av karrierebeste.

– Beste resultat i et World Cup-omnium noensinne, så det var kult! Synes det funket bra i dag og ser optimistisk på de kommende verdenscupene, oppsummerer hun til procycling.no.

Videre fortsetter verdenscupen i Cambridge (New Zealand) fra 6. til 8. desember og i Brisbane (Australia) fra 13. til 15. desember, hvor Stenberg også skal sykle. I førstkommende verdenscup står både scratch og omnium på programmet, mens i Australia blir det kun omnium.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sterk avslutning sikret femteplassen

Omniumet innledet med et scratch race, 30 runder og Stenberg startet med en sjetteplass i øvelsen hun vant lørdag. I det påfølgende temporittet var det danske Julie Leth som gikk seirende ut, etter å vært først åtte runder på rad. Stenberg var først over streken på den 16. runden og som nummer to i mål ble hun nummer fem i øvelsen.

Eliminasjonsrittet ble hennes dårligste plassering. Etter å ha bølget veldig frem og tilbake mellom fronten og halen på feltet, og vært i fare ved et par anledninger, ble hun eliminert da det gjensto kun åtte ryttere. 27-åringen kom i stor fart mot streken, men var for sent. Dessverre slapp Sze Wing Lee (Hong Kong) også feltet like etter de hadde passert streken, helt tom for krefter, og Stenberg gikk glipp av en bedre plassering.

(artikkelen fortsetter under)

Stenberg om OL: – Noe man regner på hele tiden

– Eliminasjon er alltid vanskelig. Mest fordi jeg ikke har så gode muligheter til å trene på å sykle tett og dytte i felt når farten er høy.

Foran det avsluttende poengrittet lå hun dermed som nummer fem i sammendraget, med 88 poeng. Foran de avsluttende rundene hadde hun klart å sanke ytterligere fem poeng og lå dermed à poeng med danske Julie Leth. Den norske rytteren hadde imidlertid en veldig sterk avslutning og spurtet inn til andreplass, mens Leth ikke tok noen poeng. Dermed sikret hun femteplassen i omniumet, med 99 poeng.

Japanske Yumi Kajihara gikk seirende ut av omniumet med 113 poeng, på lik poengsum som portugisiske Maria Martins, men med bedre plasseringer i de forskjellige øvelsene.

Forbedret OL-sjansene

Etter verdenscupen i Glasgow lå Norge plassert som nummer 18 med 1805 poeng, på UCI sin olympiske omnium ranking. For å få en plass i omniumet under de olympiske lekene under Tokyo kommende sommer, må man ligge blant de 21 beste på nasjonsrankingen.

Etter helgens prestasjon tok Stenberg ytterligere steg mot mesterskapet. Ifølge procycling.nos beregninger ligger nå Norge på en 17. plass på nasjonsrankingen, med 2155 poeng, etter å ha passert Russland.

Samtidig har man bare 45 poeng opp til Kina på 16. plassen, mens man også har skapt en del avstand nedover på listen. Til Litauen som har den siste plassen er det nå 325 poeng.

Les mer om rankingen og plassfordelingen i denne saken!

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse