VANT: Jannik Steimle. Foto/Skjermdump: Eurosport Player

Deceuninck-stagiaire vant Kampioenschap van Vlaanderen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.09.19 17:40

Del på    

Jannik Steimle kronet drømmeuke i Koolskamp.

(procycling.no): Vinden spilte en viktig rolle i fredagens Kampioenschap van Vlaanderen i Koolskamp.

Særlig Deceuninck-Quick-Step var aktive i vinden og ut på de siste to rundene, med 22 kilometer igjen, var det kun rundt 25 ryttere igjen i gruppa som kjempet om seieren.

Blant dem Jannik Steimle, som er stagiaire for det belgiske laget. Tyskeren vant tirsdag prokermesset Textielprijs Vichte og samme dag ble det også klart at han hadde signert en toårskontrakt med laget.

Han viste igjen hvorfor han har fått sjansen i sykkelsportens mestvinnende lag på fredag. Med et angrep på den siste runden holdt han unna hele veien til mål, og kunne juble for seier, to sekunder foran Timo Roosen (Jumbo-Visma).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– For meg har det vært en utrolig uke. På mandag signerte jeg en toårskontrakt. På tirsdag vant jeg i Vichte og i dag tok jeg en ny seier. Jeg vet ikke hva som skjer. Når du kjører i denne trøya, så tror du på deg selv. Du har så sterke lagkamerater og de pusher deg hele tiden. Hele laget er som en stor familie og det er en drøm for meg å kunne sykle i denne trøya, sier han i et intervju vist på Eurosport Player. 

– Med fem kilometer igjen kom vi inn i sidevinden og jeg gikk solo. Lagkameratene mine sa bare kjør, kjør. På slutten pushet de meg veldig over radioen og til slutt så jeg mållinjen.

Resten av gruppa spurtet om tredjeplassen, hvor Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) spurtet klart best og tok den siste plassen på podiet.

Men det var altså Jannik Steimles store dag. 23-åringen tok med det sin første UCI-seier for Deceuninck-Quick-Step og sin syvende UCI-seier for sesongen.

Steimle startet sesongen for det østerriske kontinentallaget Vorarlberg Santic. Etter to seirer i Østerrike rundt fikk han sjansen i Deceuninck-Quick-Step og den har han virkelig tatt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse