KUNNE GLISE: Fernando Gaviria skulle ta sin tredje etappeseier, mens Remco Evenepoel tok seg av sammendraget. Her er det to avbildet i forkant av etappe 7 av Vuelta a San Juan Internacional. (Photo by Maximiliano Blanco/Getty Images)

Brennhet Gaviria tok sin tredje seier

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.02.20 07:33

Del på    

Håper å dra med seg storformen inn mot klassikerne.

(procycling.no): Etter at Rudy Barbier vant åpningsetappen, har det mest dreid seg om Fernando Gaviria når det kommer til massespurtene under Vuelta a San Juan Internacional.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

25-åringen fornekta seg ikke under den avsluttende etappen med start og mål i sentrum av San Juan.

UAE-spurteren hadde et feiende flott tilbud fra Maximiliano Richeze om å bli med ham ut på høyresiden med 400 meter igjen, men bestemte seg for å holde seg på hjulet til Álvaro Hodeg. Kolombianeren ble imidlertid ikke sittende der lenge.

Han gikk ut til venstre like etterpå fra landsmannens bakhjul, og Hodeg nølte et sekund. Peter Sagan kastet seg instinktivt etter og holdt unna i andreposisjon over streken. Igjen gjorde Hodeg en brukbart spurt, men nølinga da Gaviria gikk til skulle vise seg å bli kostbar.

Åpner klassikerne i Milano

Gaviria står dermed bokført med totalt tre etappeseirer fra rittet. Følgelig gleder han seg til det som skal komme. Sesongen hans fortsetter med UAE Tour, før han gir seg i kast med klassikerne med Tirreno-Adriatico som oppkjøring til Milano-Sanremo.

– Det har vært en skikkelig god start på sesongen med tre etappeseirer i mitt første ritt, konstaterte han ifølge cyclingnews.com.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg er veldig motivert for resten av sesongen og jeg håper jeg kan fortsette på dette nivået i rittene som kommer, la han til.

Maradona-feiring av Evenepoel

I toppen av sammendraget skjedde det ikke store omveltninger søndag kveld. Remco Evenepoel la grunnlaget for sin sammenlagttriumf ved å vinne tempoen tidligere i uka. Da hovedfeltet sprakk opp i sidevinden mot vei mot Alto Colorado, maktet han og lagkameratene hans å holde hodet kaldt, slik at 20-åringen til slutt var i posisjon til å kjøre seg opp til den første gruppa på egenhånd.

I San Juan ble 20-åringen feiret med den ikoniske 10’er-drakta til Argentina med «Evenepoel»-trykk bakpå. Han er tidenes yngste vinner av 2.Pro-rittet sammenlagt.

– Først og fremst ønsker jeg å takke hele laget. Det har vært en fantastisk uke og med hjelpen deres har jeg kunnet ha en perfekt start på sesongen. Det gir meg selvsagt en boost i troen på egne ferdigheter. Jeg er stolt av å vinne dette rittet og å være den yngste rytteren som har vunnet Vuelta a San Juan sammenlagt. Det er en fantastisk plass, med flotte fans og det er alltid en glede å være her. Derfor håper jeg å komme tilbake hit ved en senere anledning, uttalte unggutten under pressekonferansen i etterkant.

Tagget med: , ,

Les også disse