Prøv Procycling Pluss idag

BESTE NORSKE: Johannes Staune-Mittet var bare sekunder fra topp ti i VM i Yorkshire. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Staune-Mittet ni sekunder fra topp ti

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.09.19 17:46

Del på    

Juniorgutta imponerte i tempo-VM.

(procycling.no): Mandag tråkket verdens beste juniorsyklister seg gjennom 27,6 kilometer med tempo i Yorkshire. Av de norske gutta var Johannes Staune-Mittet nærmest de beste.

17-åringen var femte sist ut i mandagens tempo. Lillehammer-syklisten åpnet solid og etter at alle ryttere hadde passert 8,3 kilometer var han nede på 11. plass ved punktet. Staune-Mittet holdt nivået fram til neste passering.

Halvvkjørt ut i temporittet lå Staune-Mittet fremdeles på 11. plass, med kun to sekunder opp til 9. plassen. Men avslutningen ble tung for det norske håpet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Unggutten klokket inn på 39:58 som til slutt holdt til 11. plass.

Fredrik Gjesteland Finnesand var den som startet først av de to norske i Yorkshire. 17-åringen kjørte jevnt gjennom løypa, og tapte tid jevnt til Tiberi. Avslutningen til Sandnes-syklisten var dog sterk og til slutt var det 1:29 opp til Tiberi som ledet etter at neste pulje hadde syklet.

Gjesteland Finnesand holdt seg lenge på topp ti, men ble til slutt dyttet ned til 14. plass.

Artikkelen fortsetter under bildet!

OVERRASKENDE MEDALJØRER: Leijnse, Tiberi og Brenner var det neppe mange som hadde som sine favoritter til topp tre før start. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Verdensmesteren lot seg ikke stoppe av uhell

Før siste pulje hadde Antonio Tiberi (Italia), Enzo Leijnse (Nederland) og Marco Brenner (Tyskland) plassert seg på toppen av resultatlista. De skulle holde sine posisjoner lenge.

Det italienske talentet i teten fikk trøbbel med kranken ned fra startrampen og tapte verdifull tid, men gjennom siste halvdel syklet han styggfort.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ledertiden til Tiberi på 38:28 holdt helt inn. Quinn Simmons (USA) og Andrea Piccolo (Italia) var de to siste startende i Yorkshire.

Amerikaneren var raskest til første passering, men Brenner sin bestetid ved andre passering ble for skarp. Simmons skulle fortsette å slite, og den store favoritten endte til slutt på .

Quinn hadde over 30 sekunder til Tiberi etter første passering, men klarte ikke forsvare ledelsen.

Amerikaneren trillet inn til fjerdeeplass. Piccolo klarte å straffe sin landsmann og ble nummer seks.

Dermed endte medaljene til trioen som ledet så lenge: Antonio Tiberi, Enzo Leijnse og Marco Brenner.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse