HEDRES: Arbeidsgiveren Wanty-Groupe Gobert sykler søndag ritt for første gang siden det tragiske dødsfallet til Antoine Demoitié (bildet). Dette fotografiet er tatt i januar under en treningsleir i Benidorm. Foto: Kristof Ramon / Epa / NTB scanpix

Starter Flandern rundt for å ære avdød venn

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 31.03.16 17:45

Del på    

– Jeg vil at han skal være stolt av oss der oppe.

Det belgiske sykkellaget Wanty-Groupe Gobert har besluttet å stille til start i søndagens Flandern rundt, dagen før begravelsen til deres avdøde kollega Antoine Demoitié (25).

Demoitié døde natt til mandag etter å ha blitt påkjørt av en motorsykkel. Ulykken skjedde rett etter en velt under Gent-Wevelgem dagen før.

Mens åtte lagkamerater vil minnes sin avdøde kamerat med å representere Wanty-Groupe Gobert i Flandern rundt, får de også deltatt i Demoitiés begravelse dagen etter, skriver blant andre Cyclingnews.

Les mer: Døde etter påkjørsel i Gent-Wevelgem

Ifølge nettstedet kommer laget til å sykle den belgiske monumentklassikeren ikledd t-skjorter med minnesymboler. I tilllegg kommer syklene til å ha #RideForAntoine inngravert i rammene.

Begravelsen til Demoitié skal først ha vært planlagt å foregå søndag.

Les mer: – Sykkelsporten er en liten verden. Det treffer hardt

Kévin Van Melsen er en av Wanty-rytterne som har markert seg denne klassikervåren. Han kom seg med i brudd som fikk gå både under Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne og Dwars door Vlaanderen.

I Flandern rundt ønsker han å hedre Antoine Demoitié med å gjøre en lignende prestasjon igjen.

– Det er ikke lett å tenke på sykkelkonkurranser nå. Men nå når vet jeg at jeg helt sikkert får sagt farvel til Antoine på mandag, er jeg dobbelt så motivert for søndagens ritt. Jeg vil komme meg med i brudd og ha Antoine i tankene. Jeg vil at han skal være stolt av meg og stolt av laget der oppe, sier Van Melsen.

28-åringen deltar i Flandern rundt for Wanty-Groupe Gobert sammen med Kenny Dehaes, Marco Marcato, Jérôme Baugnies, Dimitri Claeys, Björn Thurau, Tom Devriendt og Frederik Backaert.

MOTIVERT: Wanty-Groupe Gobets Kévin Van Melsen. Her fra Dwars door Vlaanderen i forrige uke. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

MOTIVERT: Wanty-Groupe Goberts Kévin Van Melsen. Her fra Dwars door Vlaanderen i forrige uke. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tagget med: , , , , ,

Les også disse