GIKK ALENE: Ian Stannard gikk tidlig i brudd på dagens etappe, og stakk fra bruddkameratene flere mil fra mål. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)

Stannard vant etter monsterbrudd

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.09.16 17:17

Del på    

Strålende soloseier til Team Sky-rytteren.

(procycling.no): Et hel-britisk brudd skulle prege dagens etappe i Tour of Britain. Like etter starten i Congleton rev Ian Stannard (Team Sky), Kristian House (One Pro Cycling), Graham Briggs (JTL Condor) og Matt Cronshaw (Madison Genesis) seg løs fra hovedfeltet, og de fire skulle raskt opparbeide seg en solid ledelse.

Over toppen på førstekategorien Cat and Fiddle, med 40 kilometer til mål, bestemte Stannard seg før å gjøre det alene. Den solide klassikerrytteren durte avgårde på lav frekvens og tunge gir, og landsmennene i bruddet var maktesløse til å holde tritt med Team Sky-rytteren.

Bak i hovedfeltet var det Dimension Data som prøvde å organisere, for å sette Mark Cavendish opp til etappeseieren, men de ble alene om det. Dermed kunne Stannard holde unna hele veien til mål i Knutsford, hvor han kunne ta seg god tid til å juble foran hjemmepublikummet. 1 minutt og 46 sekunder senere spurtet Graham Briggs inn til andreplass, mens Kristian House tok den siste pallplassen.

Ingen av rytterne i bruddet var noen fare for sammenlagtledelsen til Julien Vermote (Etixx-QuickStep), som fortsetter i den gule trøyen også i morgen.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse