ÅPNET MED ET SMELL: Vegard Stake Laengen imponerte stort på søndagens tempoetappe i Giro d'Italia. Dette bildet er fra Paris-Nice i vår. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp / NTB scanpix

Stake Laengen sjokkerte verdenseliten i Giro d’Italia

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 15.05.16 14:41

Del på    

Holdt til oppsiktsvekkende topplassering.

(procycling.no): Vegard Stake Laengen (27) imponerte stort på søndagens tempoetappe i Giro d’Italia.

Den norske IAM-proffen er primært hjelperytter i det tøffe treukersrittet. Men søndag satte han ut i et voldsomt tempo da det skulle kjempes mann mot mann og mot klokka.

På første mellomtid i den drøyt 40 kilometer lange løypa klokket askergutten inn på 15.22. Det holdt til foreløpig bestetid.

Det var heller ikke smågutter han kjempet mot ute i den kuperte løypa. Den flerfoldige tempoverdensmeteren Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) klokket for eksempel inn på en 16 sekunder svakere tid på første passering. Derfra og fram til neste målepunkt tapte Stake Laengen en del tid.

Mot andre mellomtid mistet han såpass mye at han falt ned til fjerdeplass, 15 sekunder bak lagkameraten Matthias Brändle.

Den sterke tempoen til nordmannen tok så en ny vending. Ved 33,7 kilometer var han tilbake forbi Brändle og på andreplass, bare fem sekunder bak ledende Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo).

Dessverre holdt ikke kreftene like godt i det lettere terrenget inn mot mål. Avstanden opp til Roglic økte til 17 sekunder, mens Brändle igjen var foran sin norske lagkompis med ti sekunder.

Vegard Stake Laengen rullet uansett inn til tida 52.02, og en meget sterk tredjeplass, med klar margin ned til Cancellara på plassen bak.

Prestasjonen viste seg å holde til en ypperlig sluttplassering for den eneste norske deltakeren i Giro d’Italia.

Regnvær i Toscana gjorde det mer vrient å lykkes for sammenlagtfavorittene. Vincenzo Nibali (Astana), Alejandro Valverde (Movistar) og sammenlagtleder Gianluca Brambilla (Etixx-Quick Step) var dem som startet sist på etappen.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse