SKUFFET: Vegard Stake Laengen hadde håpet å kunne bidra mer for laget i Milano-Sanremo. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Stake Laengen: – Jeg gikk på en liten smell

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 19.03.17 08:45

Del på    

Milano-Sanremo ble et tilbakeslag for nordmannen.

SANREMO (procycling.no): Årets Milano-Sanremo vil nok være et ritt Vegard Stake Laengen raskt fører inn i glemmeboken. Etter å ha imponert i Strade Bianche for to uker siden, så han for seg å være en viktig hjelperytter for Ben Swift i det 291 kilometer lange monumentet.

Men allerede opp Cipressa fikk UAE Team Emirates-rytteren det tungt. Han skled bakover i feltet og måtte til slutt kapitulere.

– Det var ikke noen vits å prøve å henge på halen av feltet over toppen. Jeg kunne jo ikke ha bidratt med noe etterpå, uansett. Det var tungt, sier Stake Langen til procycling.no.

Skuffet

Asker-mannen kjempet seg likevel over både Cipressa og Poggio, og trillet i mål i en stor gruppetto nesten fem og et halvt minutt etter vinner Michal Kwiatkowski. Dermed forbedret han plasseringen fra Sanremo-debuten i 2012, da han brøt rittet.

Det er ikke noe mer enn en mager trøst.

– Jeg gikk på en liten smell. Jeg brukte krefter på å passe på Ben Swift før Cipressa, men jeg hadde jo håpet på å bidra med mer, sier Stake Laengen, som mellom Strade Bianche og Milano-Sanremo har kjørt Tirreno-Adriatico.

– Jeg følte at jeg var på vei mot noe i Strade Bianche, men nå gikk det tungt. Det var bare ikke min dag, men sånn er det vel noen ganger, legger han til.

Får fri rolle i Belgia

Vel vitende om at han ikke har for mye tid på seg til å dvele ved resultatet, påpeker Stake Laengen at han allerede har begynt å se fremover. Neste ritt, Dwars Door Vlaandern, er nemlig bare fire dager unna.

– Nå skal jeg hjem å samle overskudd, så får jeg satse på at det går bedre i Belgia, sier 28-åringen.

For Dwars Door Vlaandern er bare starten på en lang rekke med belgiske brosteinsritt for nordmannen. De neste ukene kommer E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne, Flandern rundt og Scheldeprijs som perler på en snor – og i enden av snoren henger den franske diamanten, Paris-Roubaix.

– Flandern rundt og Paris-Roubaix er sesongens høydepunkter for min del. Særlig Paris-Roubaix, sier Stake Laengen, som i alle de nevnte rittene har ambisjoner om å hevde seg.

Som én av få klassikerryttere i UAE Team Emirates, er han nemlig blitt forespeilet en fri rolle på brosteinen.

– I utgangspunktet har jeg en fri rolle, så får vi se løypreprofilene og dagsformen an. Det er jo jeg og (Marco) Marcato som er klassikerrytterne på laget, men Modolo skal også kjøre noen av rittene. Hvis det kan ende med en spurt, så er det nok han vi kjører for, forklarer Stake Laengen.

– Kommer du til å være en kaptein?

– Det blir nok bare en fri rolle. Vi får begynne med det.

Tagget med: , , , ,

Les også disse