NOEN FÅ DAGER Å GJØRE DET PÅ: Fredagen og lørdagens etappe skriker etter et sterkt utbrudd. Vegard Stake Laengen håper mest på at lagkaptein Fabio Aru klarer å krige seg med i et brudd. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

NESTEN SIKRET: Kun signaturen gjenstår før Vegard Stake Laengen er sikret å være UAE Team Emirates-rytter ut 2021. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Stake Laengen enig om forlengelse av kontrakten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.07.20 19:59

Del på    

Muntlig avtale på plass med UAE Team Emirates.

(procycling.no): Vegard Stake Laengen ser ut til å få fornyet tillit i UAE Team Emirates.

Overfor Budstikka opplyser 31-åringen at samtalene om forlengelse av kontrakten har kommet langt.

– Jeg har hatt dialog med laget gjennom våren og vi har blitt enige om å forlenge kontrakten med ett år til, forteller Stake Laengen til Budstikka.

Kontrakten er ikke signert, men det fremstår som en formalitet.

– Vi har en muntlig enighet, vi mangler bare den endelige underskriften. Nå kjenner jeg laget ganske godt, så jeg tar det helt med ro, selv om ingenting er endelig før jeg har det skriftlig. Signaturen kommer om ikke altfor lenge.

2021 vil bli Stakans femte sesong i UAE Team Emirates. Primært har 31-åringen figurert som hjelperytter, men én seier har han fra NM i 2018. Nærmest en internasjonal proffseier kom han i Catalonia rundt 2018 da Jarlinson Pantano vant duellen mot Asker-syklisten på den 5. etappen. Pantano ble tatt for EPO-doping i 2019 og utestengt i fire år, men alle resultater han har fra før dopingprøven ble stående.

Stake Laengen foretrekker å være hjelper i et stort lag som UAE kontra å få sjanser i mindre lag.

– Hadde jeg gått til et annet lag, kunne jeg syklet mer for egne sjanser, men jeg synes dette laget veier opp for det. Det er greit å være hjelperytter når den totale pakken er såpass bra. For meg var det et naturlig valg å fortsette her, sier Stake Laengen.

– Med den forlengelsen får jeg en større trygghet og ro i rittene jeg skal sykle. Det ville vært noe helt annet om jeg måtte ut der og kjempe hvert eneste ritt. Nå kan jeg ha fullt fokus på rittene jeg skal sykle, uten det presset om å finne et nytt lag, konstaterer Stake Laengen.

Rittprogrammet til nordmannen i høst er fremdeles noe usikkert. Tour-laget er fullt (med både Kristoff og Bystrøm), mens det er én ledig plass i Giro d’Italia og tre i Vuelta a España.

Laengen beretter overfor procycling.no at han foreløpig kun har tre mindre franske ritt på høstplanen som er spikret:

  • Tour de l’Ain (07.-09. august)
  • Tour du Limousin (18.-21. august)
  • Tour Poitou-Charentes (27.-30. august)

Tagget med: , , , ,

Les også disse