FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Jeg har ikke spurtet så mye i år

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.06.16 13:43

Del på    

Daniel Hoelgaard satser likevel på å utfordre i Bodø.

BODØ/TRONDHEIM (procycling.no): I 2010 stod Daniel Hoelgaard øverst på pallen etter å ha vunnet junior-NM i Trondheim. I den tøffe løypen gikk gjesdalbuen solo, og vant foran Kristoffer Skjerping og Sven Erik Bystrøm.

I Bodø, 2016, har Hoelgaard for lengst tatt steget over seniorrekkene, og i likhet med Skjerping og Bystrøm også blitt proff. I morgen venter enn langt mindre utfordrende NM-fellesstart, enn den de tre møtte i Trondheim for seks år siden. En 11.8 kilometer rundløype skal sykles 16 ganger (189 km).

Den eneste utfordringen er en liten knekker cirka halvveis i rundløypen. Dermed virker en massespurt å være det mest sannsynlige scenarioet. Hoelgaards største forse. Dog har NM-fellesstartene en tendens til å være det mest uforutsigbare rittet på kalenderen.

– Det er mange gode spurtere, så det er mange om beinet. Det vil jo si at det kommer til å bli et ukontrollert ritt, forteller han til procycling.no.

– Hvordan tror du at du står i en spurt i forhold til Edvald, Sondre og Alex?

– Jeg tror jeg skal klare meg bra. Jeg har ikke spurtet så mye i år, siden jeg ikke har fått så mange sjanser, men normalt sett så skal jeg ha en grei spurt. Jeg tror jeg skal klare å utfordre de.

Alene
Det er svært vanlig at de profesjonelle rytterne danner allianser under norgesmesterskapet. Alene, uten noen lagkamerater, skaper man gjerne allianse med andre, ensomme proffryttere, eller med tidligere kontinentallag/klubblag. Alexander Kristoff har for eksempel Coop-ØsterHus i ryggen.

I Bodø har Hoelgaard bodd sammen med sitt tidligere klubblag, Sandnes SK, men han regner med å klare seg selv under morgendagens fellesstart.

– Nei, vi har ikke lagt opp til det. Jeg har egentlig bare lyst til å kjøre mitt eget løp. Det er kjekt for dem å se hvor langt de kan komme, så hvis jeg plutselig skulle sitte i en dårlig posisjon og det er krise så kan det være jeg spør om litt hjelp, men normalt sett så prøver jeg å klare meg selv.

(artikkelen fortsetter under bildet…)

IGEN ALLIANSE: Vegard Breen (Fortuneo - Vital Concept) og Daniel Hoelgaard (FDJ) var ute og trillet sammen med Sandnes SK, dagen før NM-fellesstarten. Hoelgaard satser dog på å klare seg uten hjelp fra moderklubben. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

INGEN ALLIANSE: Vegard Breen (Fortuneo – Vital Concept) og Daniel Hoelgaard (FDJ) var ute og trillet sammen med Sandnes SK, dagen før NM-fellesstarten. Hoelgaard satser dog på å klare seg uten hjelp fra moderklubben. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Det hadde gjort mye
Med fravær av egne sjanser kan det bety mye for Hoelgaard å kunne ikle seg den nasjonale mestertrøyen. Bare å i det hele tatt ha muligheten, å få kjenne litt på killerinstinktet i det mållinjen nærmer seg i det fjerne er viktig.

Hoelgaard er dog i en ny situasjon, han er nemlig blitt proff. Gjesdalbuen blir dermed en av de mest gjenkjennelige rytterne i feltet. Han tror likevel han vil skli litt under radaren, i drakampen mellom proffer og kontinentallag.

– Det er nok ikke meg det blir sett mest på, jeg tror det blir Alex, Edvald, kanskje Holst Enger, som kommer til å bli fulgt mest. Hvis jeg ligger i brudd så tror jeg ikke Joker kommer til å begynne å kjøre før Alex setter frem noen mann. Jeg tror ikke det blir noen annerledes situasjon enn det har vært tidligere, for min del.

Hvis rittet skulle utfolde seg riktig for den tidligere Joker-rytteren, så kan han skli gjennom rittet uten å måtte bruke krefter, og la andre gjøre jobben. Skulle han klare å vinne, helt alene, ville det være en stor prestasjon.

– Hvor viktig er det med en mestertrøye?

– Klart det hadde vært sinnsykt viktig, men det blir jo et av de vanskeligste løpene å vinne. Det er mange om beinet, men det er klart det hadde gjort mye.

– Hvordan er formen nå?

– Den er helt ok. Ikke noe super, men jeg har hvilt mye, så den skal være grei i morgen, konkluderer han.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse