Prøv Procycling Pluss idag

KONTROLl: Magnus Cort viste styrke i spurten mot bruddkameratene på fredagens etappe i BinckBank Tour. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Spurterne snytt igjen i BinckBank Tour

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.08.18 15:15

Del på    

Magnus Cort med ny bruddbragd.

(procycling.no): For tredje dag på rad ble spurterne snytt for seierssjansen i BinckBank Tour.

Et brudd på fire mann slet seg løs etter syv kilometer, og hovedfeltet så dem aldri igjen.

Magnus Cort (Astana), Julius van den Berg (EF Education), Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen) og Alexis Gougeard (AG2R) hadde fremdeles nesten to minutter med ti kilometer igjen.

På oppløpet i Lanaken var danske Magnus Cort den raskeste, og tok sin fjerde seier for sesongen. Dansken er en god spurter, men som som etappeseieren i touren viste han seg også denne dagen som en giftig mann i bruddet.

Van den Berg tok andreplassen foran Gougeard, mens Rickaert punkterte med noen kilometer igjen og mistet seierssjansen.

Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) tok femteplassen da han vant spurten i hovedfeltet.

Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) skadet seg i en velt på en tidligere etappe. Etter noen dager med smerter valgte nordmannen å stå av på den femte etappen.

Fire spurtetapper – én massespurt

Fredagens etappe var i utgangspunktet nok en dag for spurterne. Slik som åpningsetappen, dag tre og dag fire. På dag to ble det kjørt tempo.

Men kun én av de fire spurtdagene har endt med seier fra massespurt. Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) spurtslo Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) og Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) på åpningsdagen og tok den, så langt, eneste spurtseieren i årtes BinckBank Tour.

På dag tre vant Taco van der Hoorn (Roompot) da bruddet gikk inn, og dagen etter stakk Jasper Stuyven av gårde på siste kilometer og holdt helt til målstreken like foran spurten.

Slik gikk det til:

Flotte sykkelforhold preget kilometerne mellom Sint-Pieters-Leeuw og Lanaken på femte etappe av Binck Bank Tour. Og sykkelivrige ryttere startet i høyt tempo.

Etter syv kilometer var Magnus Cort (Astana), Julius van den Berg (EF Education), Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen) og Alexis Gougeard (AG2R) i dagens brudd. De hadde dog bare ett minutt etter de første 23 kilometerne. Men klarte å kjempe seg til en større ledelse.

4:40 var den på sitt største, før feltet begynte å kontrollere. Den ble redusert til 2:30, der feltet holdt den stabilt.

Bruddet kjemper

Med fem mil var det snaue to minutter mellom gruppene. Tilsynelatende god kontroll for feltet, men kvartetten i teten ga seg ikke uten kamp.

Ledelsen økte til nesten tre minutter igjen, før flere lag begynte å bidra i feltet.

En velt i feltet forstyrret jakten på utbryterne. Sky-duoen Owain Doull og Diego Rosa måtte begge bryte etappen.

Med to mil igjen var det fortsatt 2:15 fram til kvartetten i teten, og inn på den siste mila var det fremdeles 1:30 mellom gruppene.

Krise for Rickaert

Ledelsen holdt stand for utbryterne, men Jonas Rickaert fikk ikke være med på kampen om etappeseier. Sport Vlaanderen-rytteren punkterte med fem kilometer igjen.

Han var raskt over på reservesykkelen, men kom seg aldri opp igjen til bruddtrioen.

Som den beste spurteren av de tre i teten måtte Cort gjøre brorparten av arbeidet den siste mila. Van den Berg og Gougeard holdt seg på hjulet til dansken etter kilometersmerket.

Van den Berg åpnet spurten fra hjulet til Astana-rytteren med 300 meter igjen, men Magnus Cort svarte. Dansken ble aldri passert, og tok sin fjerde seier for sesongen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse