GOD I SVEITS: Simon Spilak trivdes alltid godt i Sveits. I år ble han sjettemann i Sveits rundt. Foto; Tim de Waele/Getty Images

Spilak legger opp

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.10.19 18:56

Del på    

33-åringen gir seg med sykling etter årets sesong.

(procycling.no): 2019 blir Simon Spilak sin siste som proffsyklist. Det forteller 33-åringen selv til slovenske Delo.

– Slike avgjørelser er alltid veldig vanskelige. Det er mange faktorer som spiller inn. Når jeg veide de mot hverandre så var det ganske likt på begge sidene. Så jeg fulgte magefølelsen. Jeg kunne fortsatt noen år til, men jeg tror det passer å gi seg nå. Når alt kommer til alt så er jeg veldig fornøyd med karrieren min og resultatene. Det var sånn jeg ønsket å gi seg, sier Spilak.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ryktene rundt Katusha-Alpecin-rytteren sin fremtid svirret lenge rundt en avtale på tre år med Bahrain-Merida.

– Særlig i første halvdel av sesongen så var det mye prat om hvor og hvordan. Jeg nevnte alltid at jeg vurderte å avslutte karrieren. Så da jeg tok avgjørelsen så informerte jeg alle parter med en gang, beretter Spilak.

Hans største triumfer kom i Sveits med sammenlagtseier både i Sveits rundt 2015 og 2017 samt Romandiet rundt 2010.

Tagget med: , , , ,

Les også disse