UT AV U23: Fridtjof Røinås er fremdeles bare 22 år, men starter i 2017 på sin femte sesong i Team Sparebanken Sør, og er nok også en av dem det sees stadig mer mot for å levere toppresultater. Foto: Kjetil R. Anda/procycling.no.

Spent Remme: – Nå er de i den rette alderen for å ta steget videre

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 21.01.17 16:34

Del på    

Et stadig mer sammensveiset Sparebanken Sør-lag klar for ny sesong.

Mens proffene allerede denne uken har startet sesongen med Tour Down Under, har det nok begynt å krible i beina rundt omkring hos kontinentallagene i Norge.

For Team Sparebanken Sør er det én måned til sesongen starter, en sesong som starter med en ny vri gjennom tre portugisiske ritt, hvor det første er Volta ao Alentejo (22. til 26. februar).

En sesongåpning som Stian Remme, sportsdirektør i laget, tror blir spennende, før det peiles inn på et mer normalt program med Tour du Loir et Cher, Tour de Bretagne og de norske rittene i mai.

– Jeg synes programmet er bra. Med tanke på antall ryttere og fordeling av ritt, så vil jo alle rytterne ha mest mulig ritt. Men vi vet av erfaring, at når sesongen kommer i gang, så er du sårbar med tanke på skader og sykdom. Derfor tror jeg programmet vårt er en fin kombinasjon av intensive rittperioder, og perioder med mer tid til trening. Vi har en stall på ti ryttere, og da gjelder det å finne den gyldne middelveien med antall ritt, sier Remme til procycling.no.

Fornøyd med fjorårets sesong

Sørlandslaget hadde nok en sesong med flere positive glimt, hvor helgen med seier i både Hadeland og Ringerike GP skiller seg ut som den beste, og alt i alt en sesong Remme sier seg godt fornøyd med.

– I fjor fortsatte vi den gode utviklingen fra året før. Hovedmålet var å vinne flere sykkelritt, og det klarte vi. Vi hadde tre ryttere som vant ritt, så det er vi fornøyd med. Vi hadde en tung start, men da vi først kom i gang gled det bra. Jeg synes vi hadde en fin utvikling på sesongen i fjor.

– Vi viste at vi hadde en del ryttere som tok steget med å vinne UCI-seire. Det er viktig. Det er lettere å gjøre det for andre gang, enn å gjøre det for første gang, sier Remme, etter en sesong hvor Trond Håkon Trondsen tok sin første UCI-seier, mens Fridtjof Røinås og Andreas Vangstad plusset på deres seierskonto.

– Vi leker ikke butikk

Remme forteller at det nå blir viktig for dem å få en god start fra sesongen. Hvis da ryttere som Trondsen, Vangstad, Røinås, Kristian Aasvold og Herman Dahl kan ta nye steg, kan det bli en spennende sesong for Remme & co.

– Vi må være mer kyniske med å toppe formen. Vi var kjempegode i Hadeland og Ringerike-helgen i fjor, og hadde en fantastisk helg der, men Tour of Norway, Tour des Fjords og NM-uken er ritt som er veldig viktige for oss, sier Remme, med underliggende ambisjoner om å hevde seg enda bedre i de største norske rittene.

Med en vinter uten store problemer, er derfor en mulig proffkontrakt som glimter i det fjerne for flere av rytterne. Og en positiv Remme har god tro på sine gutter før han neste uke drar ned på sesongens første samling i Spania.

– Vi leker ikke butikk, og vi vet hvor listen ligger. Ønsker de å bli proffe må de kjøre resultater fra sesongstart til sesongslutt. Vi ønsker jo at de skal komme seg videre. Grunnen til at Thor Hushovd startet dette laget var jo for å gi dem muligheten til å ta steget ut i proffenes rekker. De har mange av dem inne, men de må vise det oftere enn de har gjort tidligere. Nå er mange av dem i den rette alderen til å prestere på sitt aller beste, sier en spent Remme.

 

VIKTIG BRIKKE UT: Carl Fredrik Hagen forlot Sparebanken Sør etter fjorårets sesong. Sportsdirektør Stian Remme har likefullt stor tro på laget. FOTO: Espen J. Lee, procycling.no

Sammensveiset gjeng

Tre ryttere har forsvunnet ut av laget, mens tre nye har kommet inn. Den mest markante av de seks er uten tvil Carl Fredrik Hagen, som meldte overgang til Joker-Icopal på høsten i fjor. Den konverterte terrengsyklisten herjet tidvis på den norske sykkelscenen, hvor spesielt hans offensive sykling i Tour des Fjords ble lagt merke til.

– Vi skulle jo selvsagt ønsket å ha ham med videre, det er ikke til å stikke under en stol. Vi visste at han tok det valget, og det er ikke noe problem. Vi har fått inn noen yngre ryttere, og vi jobber jo med å utvikle unge ryttere. Vi er veldig fornøyd med signeringene, men skal nok ikke ha de største forventningene denne sesongen.

– Jeg tror vi har en mer homogen og jevn stall. De som har vært her i et par år er en sammensveiset gjeng som har tatt steg for steg sammen.

Som erstattere for Hagen, Christian Erwan Kaggestad og Åge Ljøstad Nilsen, har talentene Eirik Bruland, Mathias Skjold og Ludvik Aspelund Holstad kommet inn.

– De må ta det litt forsiktig i begynnelsen. Rittprogrammet vårt er på et annet nivå enn hva er vant med. Vi må sørge for en jevn utvikling, forteller Remme.

Tagget med: , , ,

Les også disse