GOD SESONG: Herman Dahl har hatt en strålende sesong så langt. FOTO: Tour de Bretagne.

Dahl imponerte med ny seier i Danmark: – En gjennombruddssesong

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.06.18 15:56

Del på    

Den gode sesongen fortsetter for sørlendingen.

(procycling.no): – Vi visste fra i fjor at det kom til å bli et rimelig hardt ritt. Løypen er ganske hard og det er mye vind. Vi var ikke med i bruddet i går, og jeg følte at bruddet i dag ville gå langt. Ikke nødvendigvis hele veien, men i hvert fall slik at de ville være med og kjempe om seieren. Da var vi fast bestemt på å ha en mann i bruddet, sier Stian Remme til procycling.no.

Sportsdirektøren til Joker Icopal fikk også rett i det, for da rittet skulle avgjøres var det dagens brudd som kjempet om seieren. Herman Dahl var én av de fem rytterne som kom seg med bruddet fra starten av dagen, og i avslutningen viste sørlendingen seg som den sterkeste.

– Vi kjørte bra sammen vi fem som var i bruddet og plutselig fikk vi veldig mye tid. Da skjønte jeg at enten går vi inn eller så kommer det en gruppe. Da gjaldt det bare å holde bruddet gående, og alle var ganske ferdige etter 180 kilometer i brudd til slutt. Jeg følte meg ganske fæl jeg også, men jeg tok spurten. Det var litt stigning opp mot mål, rundt seks-syv prosent de siste 300 meterne. Det var ingen ideell spurt for meg, men det var ingen som kom forbi, forklarer Dahl.

– Det var en sinnssykt hard dag. Det ble jo verdt slitet til slutt, heldigvis. Det var gøy å ta den, sier sørlendingen.

– Har blitt sterkere

Seieren var hans andre UCI-seier for sesongen og første gang han vinner et ritt av kategori .1 eller høyere, et nivå som regnes som proffseier.

Med seieren tok han også sin niende topp ti-plassering for sesongen, noe som allerede er mer enn hva han klarte i fjorårets sesong.

– Jeg har nok blitt litt sterkere enn hva jeg var tidligere, og så er jeg på et vanvittig godt lag. Du skal ikke glemme effekten av det. Vi stiller alltid til start for å vinne. Jeg er på ett av de beste kontinentallagene i verden, så det har litt å si det. Jeg har nok tatt noen steg, sier Dahl, som også skryter av sin nye trener, Espen Aareskjold.

Tatt steg for steg

Skryt får han også av Stian Remme. Han har fulgt Dahl tett de siste sesongene som sportsdirektør i Team Sparebanken Sør, hvor Dahl syklet de foregående tre sesongene.

– Han har kommet i en alder hvor han får betalt for den seriøse jobben han har gjort de siste årene. Han har tatt steg for steg og har hatt en gjennombruddssesong i år, mener sportsdirektøren.

– Han har jo vunnet ritt tidligere, men ikke på dette nivået. Vi vet at om han har hatt dagen, så har han hatt et veldig høyt nivå. Nå har han løftet seg opp på et høyere nivå og er freshere når spurtene går. Han er sinnsykt flink til å posisjonere seg, og mange av de rittene Joker kjører passer veldig bra. Han viser at han vinner fra bruddet og står distansen. Han er en spurter, men han har en allrounder i seg. Han fikser det meste, skryter Remme.

Tagget med: , , ,

Les også disse