ENSOM SVALE: Andreas Vangstad var nødt til å gjøre alt selv ettersom han ikke hadde lagkamerater igjen rundt seg under den siste etappen av Tour of Norway. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Vi må bare beklage at vi ikke har prestert bedre

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.06.19 17:30

Del på    

Kun én mann fullførte for Joker Fuel of Norway.

HØNEFOSS (procycling.no): – Dette er det flotteste rittet vi har hatt på norsk jord noen gang, sa Birger Hungerholdt til procycling.no etter at Tour of Norway, med tilhørende festival i sentrum av Hønefoss, ble avgjort med spurtseier til Kristoffer Halvorsen og nordmenn dekket hele sammenlagtpodiet.

Les også: – Fortjent at vi klarte å vinne i dag

Joker Fuel of Norway-laget har sitt utspring fra nettopp Hønefoss og lagets nyankomne samarbeidspartner hadde mobilisert voldsomt foran sykkelfesten på hjemmebane, derfor kjentes det nok ekstra tungt da både Søren Wærenskjold og Henrik Evensen var nødt til å stå av sisteetappen med henholdvis sykdom og skade.

Etter at Herman Dahl, Fridtjof Røinås og Ole Forfang meldte pass tidligere i uka, hadde man bare Andreas Vangstad å stole på da det hele skulle avgjøres oppover Knestang og Smeden.

Sørlendingen holdt seg klokelig nok på halen av feltet under store deler av etappen, men manøvrerte seg selv fram i posisjon foran de to tøffe bakkene på sisterunden.

Deretter gikk han til sammen med 2016-vinneren av rittet, Pieter Weening:

– Jeg var litt usikker på hvor tøff bakken var. Den ble brattere og brattere. Jeg var ikke helt klar over det, så da stivnet jeg litt mye. Så så jeg at feltet var ganske nærme bak. Da slakket jeg litt ned for å henge med dem, sier Vangstad til procycling.no foran Fuel of Norway-bussen han disponerte helt for seg selv etter den hektisk avslutninga på etappen.

Remme: – Beklager

27-åringen fra Kristiansand slo igjennom nettopp under Tour of Norway i 2015 da han vant avslutningen ved flystripa på Eggemoen etter et soloangrep dypt inne i finalen.

Den gangen var Stian Remme hans sportsdirektør i Team Sparebanken Sør. I dag kunne Fana-mannen bare riste litt oppgitt på hodet etter at fem av seks ryttere meldte forfall underveis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TUNG DAG: Stian Remme opplevde forfall fra 5 av 6 mann foran avslutninga av Tour of Norway. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Joker Fuel of Norway valgte å satse tungt på den spurtraske duoen Herman Dahl og Fridtjof Røinås basert på etappeprofilene som forelå. Men etter at duoen sto av etter etappene i Mandal og Kristiansand, var det flere som etterlyste navnene til Bjørn Tore Hoem og Ludvig Aspelund Holstad.

– Det er ikke bra nok. Det er ikke der vi ønsker å være. Det har ikke rullet vår vei under årets utgave. Det er litt forskjellige årsaker til det, men vi mente vi hadde den beste lagoppstillingen i forkant. Vi har dessverre ikke vært gode nok eller godt nok forberedt på sykdom. At vi bare får én mann til mål er ikke godt nok, sier Remme til procycling.no.

– Hva tenker du når rytter etter rytter stempler ut?

– I forhold til ambisjonene vi har og ikke minst sammenliknet med måten vi framsto her i fjor, så er det kjedelig for rytterne. De har lagt ned mye arbeid i treningen og dette er et av årets høydepunkt. Jeg har syklet her selv og kjent på opp- og nedturer. Jeg tror rytterne er enda mer skuffet enn oss, men vi har alle et ansvar her. Vi har et apparat rundt og dette er et veldig viktig ritt for hele teamet, så på vegne av laget må vi bare beklage at vi ikke har prestert bedre. Vi vet at det går opp og ned innenfor idretten og vi kommer oss opp igjen.

– Vi blir sårbare

Vangstad ble til slutt nummer 33 i sammendraget, 24 sekunder bak Alexander Kristoff. Og det er i hvert fall ikke han som skal få skylda for Joker Fuel of Norways magre laginnsats de siste seks dagene.

– Vi slet litt med sykdom i starten og så spredte det seg. Tre av de (som har stått av) var syke og det har vært noen skader. Løpet ble kanskje litt hardere enn vi trodd. Hadde vi bytta litt om på laguttaket med tanke på siste tre etappene, så hadde vi kanskje sittet her med flere mann. Vi satset på spurterne, og de ble syke. Da blir vi sårbare, påpeker Vangstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FULLTALLIGE: Herman Dahl, Henrik Evensen, Fridtjof Røinås, Ole Forfang, Søren Wærenskjold og Andreas Vangstad startet Tour of Norway for Joker Fuel of Norway. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

– Hva tenker du når du får beskjed om at du plutselig befinner deg helt alene i hovedfeltet?

– Det er alltid greit å ha noen ekstra, men disse løpene er ganske enkle å lese. Det er litt annerledes når man kjører ritt i Frankrike. Her det bare å være med når det skjer.

Hungerholdt: – Ikke bra for oss

På tross av en fantastisk avslutning på årets Tour of Norway, måtte også Hungerholdt – daglig leder i lagets eierselskap, i tillegg til å ha en framtredende rolle under arrangementet – innrømme at dette ikke var helt det han hadde sett for seg på lagets vegne:

– For ditt eget lag var det tynt i rekkene foran avslutninga i dag?

– Ja, der var det tynt i rekkene. Jeg har ikke fått snakket så mye med rytterne, men de har slitt med sykdom og skader. For oss er det ikke bra at det kun sitter igjen én mann under finalen på Ringerike, sier Hungerholdt.

– Nei, for det her store saker for dere?

– Ja, det er det viktigste for oss.

– En liten opptur at Vangstad viser seg fram mot slutten av dagens etappe?

 – Det var veldig fint. Det var som planlagt. Det synes jeg var kjempefint. All ære til ham.

PS: Henrik Evensen sto av med smerter i kneet under etappen mot Hønefoss. Eidsvollingen er opprinnelig satt opp på laget som skal kjøre Ronde de l’Oise i midten av juni, men er per nå usikkert foran det franske 2.2-rittet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse