Prøv Procycling Pluss idag

IKKE TIL SPAREBANKEN SØR: Fredrik Ludvigsson kommer ikke til å fortsette karrieren i det norske laget. Etter en strålende juniorkarriere og start på seniorkarrieren, har profftilværelsen blitt preget av skader og sykdom. Her fra starten av årets Liège-Bastogne-Liège. Foto: Tim de Waele.

Sparebanken Sør takket nei til Ludvigsson

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.10.16 18:27

Del på    

Atle Kvaalsvoll fant ikke plass til svensken.

procycling.no skrev i forrige uke at svensken Fredrik Ludvigsson var aktuell for Team Sparebanken Sør. Svenskens agent hadde da tatt kontakt med de største norske kontinentallagene for å forhøre seg om mulig interesse. Laget fra Sørlandet tok også kontakt med Sindre Lunke, som har kjørt sammen med svensken i Giant-Alpecin denne sesongen, for å forhøre seg videre om den skadeforfulgte 22-åringen.

Nå kan imidlertid sportssjef Atle Kvaalsvoll fortelle procycling.no at de ikke vil signere lillebror Ludvigsson.

– Vi er fornøyd med det laget vi har. Vi hadde fullt lag da vi fikk henvendelsen. I tillegg er laget for unge, norske talenter som vil satse for fullt. Hvis vi skulle tatt inn noen fra andre land så hadde det vært endring på det.

Hvorvidt det kan åpne seg en plass for svensken i andre norske lag vil sannsynligvis avhenge av kabalen som utspilles i disse dagene, med Kristoffer Skjerping og Vegard Breen som begge står uten kontrakt.

Les mer: Norske lag kniver om Skjerping og Breen

Komplett stall
Dermed er stallen komplett med totalt ti ryttere.

– Vi har syv stykker med oss fra årets sesong. Alle de som har vunnet sykkelritt for oss er med videre. Det er vi veldig fornøyd med. De syv har muligheten til å utvikle seg videre, og så har vi tre unge som kan utvikle seg over tid.

Les mer: Sparebanken Sør henter inn rytter fra terrenget

– Ganske mange av guttene har utviklet seg positivt i år, så jeg er veldig optimistisk med tanke på neste sesong, forteller Kvålsvoll.

Ingen direkte erstatter for «Calle»
Selv om store deler av den etablerte kjernen fortsetter i laget, forlater Carl Fredrik Hagen Atle Kvaalsvolls mannskap til fordel for Joker-Byggtorget. I tillegg reiser Christian Erwan Kaggestad tilbake til Frankrike, mens Åge Ljøstad Nilsen legger opp for å studere juss.

– Carl Fredrik har utviklet seg veldig godt de to årene han har vært hos oss. Vi har ikke erstattet han spesifikt, men vi prøver å sette sammen et godt lag til de rittene vi kjører, sier Kvålsvoll.

Sparebanken Sørs stall for 2017: Kristian Aasvold, Eirik Bruland (ny), Herman Dahl, Andreas Erland, Ludvik Aspelund Holstad (ny), Fridtjof Røinås, Mathias Skjold (ny), Petter Theodorsen, Trond Håkon Trondsen og Andreas Vangstad.

Tagget med: , , ,

Les også disse