TIL JOKER: Fridtjof Røinås har landet kontrakt for neste sesong hos Joker Icopal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Klar for Joker Icopal: – Veldig motivert for å sykle med den gjengen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.11.17 20:50

Del på    

Etter fem år i Sparebanken Sør, skal Fridtjof Røinås ikle seg Joker-trøya kommende sesong.

(procycling.no): Fredag ble det endelig offentlig at Fridtjof Røinås sykler for Joker Icopal kommende sesong. Grimstadværingen har vært i Team Plussbank/Sparebanken Sør siden 2013, gjennom hele sin karriere som senior.

Etter at sambygding Thor Hushovds lag ble nedlagt, måtte 23-åringen se seg om etter et nytt lag. Tidlig ble det klart at Andreas Vangstad og Herman Dahl trer inn i de blåkleddes rekker, men det tok lenger tid for Røinås.

Han er naturligvis veldig glad for å ha fått muligheten i Birger Hungerholdts lag, og er motivert til å gå løs på treningsarbeidet i vinter.

– Det var en lang prosess. Det tok en del mer tid å få den kontrakten enn jeg først så for meg, så det var en liten vekker. Desto bedre følelse er det da å lande en kontrakt, og å lande hos Joker, når jeg vet at laget mitt legges ned og jeg ikke lenger kan være glad sørlending hos mine nærmeste, så er det kult, forklarer Joker Icopals nysignering til procycling.no.

– Plutselig er det snudd helt om

Mens vi snakker med ham, er han ute på sin andre tur på sin nye Gavia-sykkel. Fire timer står på programmet for den Oslo-bosatte syklisten.

Joker Icopal og Sparebanken Sør har vært store konkurrenter gjennom årene, og med sørlandslaget ute av dansen, blir det nå en ny dynamikk, både i sykkel-Norge og i Joker.

Røinås ler litt når vi tar opp konkurransen mellom de to lagene:

– Man har jo nesten fått det litt via morsmelka – å ikke være fan av dem. Man har bevisst gått litt rundt og heller gått litt lenger for å finne en annen matvarebutikk, men nå er det slutt på det. Hvem skulle tro? spør han med glimt i øyet. 

– Plutselig er det snudd helt om. Jeg er veldig motivert for å sykle med den gjengen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HJALP HALVORSEN TIL GULL: Nå går en av dem inn døren hos Joker Icopal, mens den andre tar steget ut i profflivet. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Joker et hakk opp fra Sparebanken Sør

Nylig har 2018-sammensetningen hos Joker Icopal vært på en bli kjent-samling, hvor de blant annet har gått lengre turer i marka, samt blitt kjent med opplegget og sponsorer for kommende sesong.

Inntrykket hos Fridtjof Røinås av de nye omgivelsene i Joker Icopal er i hvert fall meget godt.

– Jeg kjenner jo at dette er et hakk opp fra der jeg har syklet de siste årene, hva gjelder profesjonalitet i alle ledd. Det er jo større, det kommer man ikke foruten. Det var kult, sier Røinås om bli kjent-samlingen. 

Joker har ved flere anledninger vært meget interesserte i å hente Røinås, dog uten hell. Situasjonen var ganske annerledes i år, etter et problemfylt år for Røinås og nedleggelsen av Sparebanken Sør.

– Det er klart at Joker har vært på ballen tidligere år når jeg har syklet bra. Samtidig har jeg vært ganske klar på å være i Sparebanken Sør så lenge de har vært der. Men det har vært ganske vanskelig å ta de rundene med meg selv om hvilket lag som er det beste for meg. Jeg vet jo at det alltid har vært enormt mye kunnskap og kompetanse i Joker, men det har ikke vært noe i veien hos Sparebanken Sør heller. Det er ikke der det har stoppet opp, forklarer Røinås.

– Nå ble det i hvert fall en del enklere for meg å gjøre det valget her. Det har ikke vært lett, de rundene jeg har gått med meg selv. Det har ikke vært lett å tenke på å bytte til Joker når det har vært et eksisterende Sparebanken Sør. Jeg har jo vært nysgjerrig på hvordan det har vært der i flere år, og nå som Sparebanken Sør ble lagt ned, noe jeg synes er veldig trist, er jeg veldig glad for at jeg får muligheten hos Joker.

– Har syklet rundt med terskel på 250 watt

2017-sesongen ble dessverre for Røinås’ del et annus horribilis. Lite har vært på stell, og juniornorgesmesteren fra 2012 har ikke vært i nærheten av å hente de resultatene han har hatt tidligere.

Rittkalenderen har vært noe beskjeden, og det er få høydepunkt å trekke frem. Likevel skiller kanskje etappene i brudd under Tour of Norway seg ut, hvor han ble premiert som sisteetappens mest offensive rytter. I Baltic Chain Tour var han også en svært delaktig i brikke i Herman Dahls gule trøye og to etappeseire, mens han selv endte på en respektabel tiendeplass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I BRUDD: Fridtjof Røinås i brudd under Tour of Norway i år. FixIT.no-rytteren er Ken-Levi Eikeland.

– I år har jeg egentlige vært ute i samtlige ritt jeg har syklet. Jeg har syklet noen ritt der jeg vet selv at jeg har kommet inn helt uten form, men at det har gått fint på grunn av rutine og felterfaring, men jeg har sikkert syklet rundt med en terskel på 250 watt… Jeg har blitt blåst av hver gang jeg har hatt nesen i vinden. Det har vært en sesong jeg egentlig vil legge helt fra meg. Det har vært en kjedelig opplevelse, men sånn er det av og til. Det har vært en god motivasjon – jeg vil ikke at dette her skal bli det siste kapitlet. 

Foreløpig er det meste på stell fysisk for Røinås. Han trener som normalt, men bekjenner at formen ikke er på topp ennå – naturlig nok med tanke på at vi skriver 10.november.

I Sparebanken Sør har Morten Mørland hatt ansvar for treningen av sørlendingen. Hvordan han trenes kommende sesong, er ennå ikke avklart, men Røinås forklarer at han er i trygge hender med mange dyktige folk rundt seg.

PS: Fridjtof Røinås er en av fem nysigneringer for Joker Icopal. Nevnte Vangstad og Dahl er også med neste år, samtidig som Henrik Evensen (SEG Academy Racing) og Aksel Fischer Aasheim (Ringerike SK) også trer inn i Joker-rekkene.

Tagget med: , ,

Les også disse