GODT DRIV: Joker Icopal var klart best av de norske lagene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Løver sammenligner seg ikke med mennesker

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.09.17 18:30

Del på    

Joker ble beste norske lag, men Skjerping mener de må sikte høyere.

BERGEN (procycling.no): Med fire norske kontinentallag til start, var det en intern konkurranse om å bli det beste norske laget på herrenes lagtempo i VM. Fra start tok Joker Icopal initiativet i akkurat den kampen, og var til slutt ganske så klart mye bedre enn Team Sparebanken Sør, Team FixIT.no og Uno-X Hydrogen Development Team.

– Akkurat der, ikke noe vondt til de norske kontinentallagene, men det blir som Zlatan (Ibrahimovic) sier. En løve sammenligner seg ikke med mennesker. Jeg prøver ikke å være cocky, men vi bør sammenligne oss med lag som CCC og de dårligste WorldTour-lagene, sier Kristoffer Skjerping til procycling.no.

Joker-rytteren var sammen med lagkameratene over to minutter foran de tre øvrige norske lagene, og ble det beste kontinentallaget. Noen topplassering ble det ikke, med samtlige elleve WorldTour-lag og det eneste prokontinentallaget, CCC, foran seg på resultatlista.

Men med i underkant av 20 sekunder opp til Trek-Segafredo, var det også grunn til å være fornøyd med prestasjonen.

– Jeg føler vi kjører et veldig bra ritt. Det var ingen punkt hvor du holdt på å tryne, og det var god flyt hele veien. Jeg ser ikke noen spesielle ting vi kunne endret på. Sånn sett har vi kjørt et veldig bra ritt.

Sparebanken Sør sist av de norske

For Skjerping ble det også en stor dag, med en rute som gikk over kjente veier for sotrastrilen.

– Det er faktisk rørende. Jeg er først og fremst veldig stolt over å være herfra. Du har et bilde av hvordan det kommer til å bli, og når du kommer inn til byen så er det enda sjukere enn du hadde sett for deg. Det er rett og slett fantastisk.

Fine inntrykk ble det også for Fridtjof Røinås, men han og resten av Team Sparebanken Sør måtte ta til takke med sisteplassen.

– Det var en blandet opplevelse. Det er kanskje de flotteste rammene jeg noen gang har syklet i, og i løpet av karrieren har jeg jo vært ganske mange steder. Masse mennesker, og en nydelig atmosfære generelt. Så er det pyton å sykle da, sier Røinås.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ VEI UT: Team Sparebanken Sør like etter starten på Ravanger. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sørlandslaget åpnet relativt bra, og passerte 20 sekunder foran Team FixIT.no ved første passering. Utover ble det tyngre, og laget hadde kun fire ryttere igjen på toppen av Birkelandsbakken. Planlagt ifølge Røinås, som var én av de to rytterne som måtte slippe. Taktikken lyktes ikke i stor grad for laget, som i mål var ni sekunder bak FixIT, 21 sekunder bak Uno-X og snaut to og et halvt minutt bak Joker.

– Det er dårligere enn hva vi hadde håpet på. Jeg var i hvert fall ikke bedre enn det jeg var i dag. Det som er i tanken, det er hentet ut.

Uviss kontraktsituasjon for Røinås

Mens Kristoffer Skjerping signerte en kontraktforlengelse med Joker Icopal rett i forkant av lagtempoen, er situasjonen vanskeligere for Røinås. Lagtempoen markerte slutten for både Team FixIT.no og Team Sparebanken Sør, og i et tøft marked er han én av mange som er på jakt etter en kontrakt.

– Jeg står fortsatt og er litt usikker på hva som blir fremtiden min. I og med at jeg ikke har noen kontrakt, begynner jeg å bli inneforstått med at jeg kan måtte ta et steg ned.

– Akkurat det er veldig kjedelig for min del, men jeg har hatt den sesongen jeg har hatt. Det er mange gode ryttere nå, så hvis jeg ikke blir veid tung nok for et kontinentallag, så er det «hard facts» det.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse