SØLV I BERGEN: Kun Tom Dumoulin var raskere enn Priomz Roglic i tempo-VM i Bergen. Chris Froome tok bronsen. Foto: KT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Sølvmedaljøren fra Fløyen står over årets tempo-VM

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.08.18 21:12

Del på    

Primoz Roglic satser alt på fellesstarten.

(procycling.no): Primoz Roglic var den rytteren som var nærmest suverene Tom Dumoulin i tempo-VM i Bergen 2017. Sølvmedaljen sikret Roglic seg 57 sekunder bak nederlenderen. Chris Froome på tredjeplass var 24 sekunder bak sloveneren.

Det blir dog ingen tempomedalje på LottoNL-Jumbo-rytteren i år. 28-åringen vil ikke stille til start i temporittet i Innsbruck.

– Jeg bestemte meg for omtrent ti dager siden. Etter touren hadde jeg problemer med albuen. Jeg veltet og det var en stein der som måtte fjernes. Det gjorde at såret måtte åpnes igjen, forklarer Roglic ifølge nederlandske Wielerrevue.

– Jeg har ikke fått kjørt på temposykkelen min siden. Så jeg får ikke forberedt meg for å kjøre inn et godt resultat. Jeg deltar bare om jeg kan kjempe om seier, konstaterer den tidligere skihopperen.

Med drømmen om tempogull lagt på is, flyttes fokuset til det knallharde landeveisrittet i Østerrike.

– Det blir en utfordring, men det liker jeg. Jeg har aldri kjørt VM med mål om et godt resultat, og det kommer til å bli tøft. Jeg har kjørt den siste bakken tre ganger, og det kommer til å bli tungt på siste runden der. Det er en ideell løype for ryttere som Valverde og Alaphilippe, men også for dem vil den være utfordrende, vurderer Roglic.

Tagget med: , , ,

Les også disse