Prøv Procycling Pluss idag

AFP / KENZO TRIBOUILLARD

Soloseier for Valgren i PostNord Danmark rundt

Procycling
Tips meg

Publisert 29.07.16 17:40

Del på    

Tinkoff-rytteren ny sammenlagtleder etter 2. etappe.

Michael Valgren stjal showet på PostNord Danmark rundts 3. etappe fra Aabenraa til Vejle fredag. Den danske Tinkoff-rytteren rykket til i siste bakke til mål og kjørte fra samtlige. Foran hjemmepublikummet kunne 23-åringen krysset målstreken i ensom majestet.

Det var en heseblesende finale i Velje med fire ganger opp Kiddesvej. I siste forsering akselererte Valgren 600 meter fra mål, et taktoppslag ingen kunne følge. Etappeseieren foran Alexander Kamp (Stölting Service Group) og Marco Marcato (Wanty Group) betyr at Valgren overtak den blå ledertrøyen fra lagkamerat Daniele Bennati.

– Jeg er veldig glad nå, dette er min første seier på et par år, og dette er den vanskeligste etappen i Danmark rundt. Jeg bodde i dagens målby i to år og kjenner den veldig godt, derfor er det veldig fint å vinne her, sier Valgren etter sin første seier siden det danske landeveismesterskapet i 2014.

– Det var tøft å komme seg etter Tour de France, men jeg elsker å sykle i Danmark og vise folkene hvilke resultater jeg er kapabel til. En fin måte å tilbakebetale dem på, sier den 24-årige dansken – som tok 2.plass i årets Amstel Gold Race.

Rittet avsluttes søndag, men fortsetter lørdag med en 20 kilometer lang individuell tempo i Nyborg.

Tagget med: ,

Les også disse