TUNG BROSTEINSÅPNING: Både Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller hadde vært syke i forkant av brosteinsåpningen og det ble i det hele tatt en tung helg for laget. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– En helg vi må glemme så fort som mulig

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.03.19 19:43

Del på    

Sykdom sørget for tung brosteinsåpning for Dimension Data.

Dimension Data kom til den flamske åpningshelgen med Michael Valgren som regjerende mester i Omloop Het Nieuwsblad og forhåpninger til Valgren, Edvald Boasson Hagen og Giacomo Nizzolo i Kuurne-Brussel-Kuurne, men brosteinsåpningen ble alt annet enn positiv for laget.

I Omloop Het Nieuwsblad var det kun Boasson Hagen og Valgren som fullførte, over seks minutter bak vinneren Zdenek Stybar. Enda verre gikk det i Kuurne-Brussel-Kuurne hvor samtlige syv ryttere endte med å bryte rittet.

Hovedforklaringen bak de dårlige prestasjonene legger sportsdirektør Gino Van Oudenhove på sykdom. Edvald Boasson Hagen måtte som kjent bryte Volta ao Algarve med et magevirus, men resten av laget som kom opp fra Algarve var også plaget av sykdom ifølge Van Oudenhove. Fra laget i det portugisiske etapperittet var også Valgren, Lars Bak og Julien Vermote en del av helgens lagoppstilling. Også den norske debutanten Rasmus Fossum Tiller hadde vært syk i forkant av rittet.

– Vi har hatt en veldig dårlig oppladning. Algarve var ikke bra for laget. Vi hadde et lite håp om at vi skulle være restituerte nok til å gjøre noe i helgen, men det var dessverre ikke slik, sier han til procycling.no.

– Du har alltid et lite håp, men vi merket ganske fort i går at det spesielle ritt. Du må være på topp. Begynner du med dårlige bein så skjer det ingen mirakler. Dette ble en helg vi må glemme så fort som mulig.

Én måned til det virkelig gjelder

Van Oudenhove håper selvsagt ikke sykdomsproblemene vil hemme laget videre i klassikersesongen og mener viljen var i rytterne, men at kroppene ikke helt hang med hodene.

– Vi så på Molenberg i går at der må du være god. Der var kapteinene til de fleste lagene, foruten om oss, Trek og noen andre. Trek er i litt samme situasjon som oss, men sånn er det noen ganger.

Nå venter ritt som Strade Bianche, Paris-Nice, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo før GPS-en igjen peiles inn på de flamske veiene. Den neste testen på brosteinen blir da Driedaagse Brugge-De Panne 27. mars.

– Vi må bare jobbe videre. Det er én måned til Flandern rundt, det er der det virkelig gjelder. Det hadde vært fint å få testet en del ting med laget her, men det har vi ikke hatt muligheten til. Vi kan ikke ta med oss så mye herfra, så vi får se når vi kommer til De Panne.

Trek: – Må ta noen steg før Sanremo

Som Van Oudenhove nevner har også Trek-Segafredo lagt bak seg en tung helg. Jasper Stuyven ble lagets bestemann i Trek-Segafredo på en 40. plass i Het Nieuwsblad og ble i likhet med Boasson Hagen & co hektet av på Molenberg med over fire mil igjen.

Med litt feber valgte Stuyven å ikke starte i Kuurne-Brussel-Kuurne, hvor Edward Theuns ble lagets beste på en 14. plass.

– Vi kan ikke skjule det. For oss har dette vært en dramatisk helg, sier sportsdirektør Steven De Jongh til Wielerflits.nl etter søndagens ritt.

I likhet med Dimension Data har også større sykdomsproblemer, hvor også Fabio Felline og Michael Gogl er syke. I tillegg har de John Degenkolb som prioriterte trening i Spania fremfor brosteinsåpningen.

– Utover det var ikke laget oppe på den standarden som kreves. Det blir noen steg som må tas fra her og frem til Milano-Sanremo.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse