Prøv Procycling Pluss idag

PINNE I PROTOKOLLEN: Spurtseieren i kamp mot Matteo Trentin i Valenciana er Van Avermaets foreløpig eneste seier denne sesongen. Foto: David Ramos/Getty Images

Van Avermaet: – Min siste sjanse for et godt resultat

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.04.19 12:26

Del på    

Belgieren runder av vårsesongen med Amstel Gold Race.

Forventningene og presset var stort på Greg Van Avermaet foran årets klassikersesong, etter at BMC fusjonerte med polske CCC og gjorde belgieren til sin klart største stjerne.

Sesongen startet også bra med seier på den tredje etappen i Volta a la Comunitat Valenciana, men siden har han ikke klart å ta ta steget opp på podiet som vinner. Omloop Het Nieuwsblad og E3 BinckBank Classic ga ham begge en plass på podiet med henholdsvis andre- og tredjeplass, mens han tok en solid sjetteplass i Strade Bianche.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I de to brosteinsmonumentene Flandern rundt og Paris-Roubaix ble det noe skuffende kun en tiendeplass som best fra førstnevnte ritt. Dermed har belgieren nå kun én sjanse igjen for å få den etterlengtede klassikerseieren denne vårsesongen.

– Amstel Gold Race er min siste sjanse for å få et godt resultat denne våren. Jeg var virkelig skuffet etter Paris-Roubaix, ettersom jeg visste at jeg hadde beina til å få et bedre resultat. Derfor er jeg motivert til å stille på startstreken i Amstel Gold Race for å snu det. Jeg har hatt gode bein gjennom hele klassikersesongen, og selv om jeg mangler et stort resultat, synes jeg at jeg jevnlig har vist at formen min er god. Det ville vært fint å avslutte den første delen av sesongen med et godt resultat på søndag, sier Van Avermaet i en pressemelding.

Femteplass som best fra tidligere

Som blant andre Oliver Naesen, Wout van Aert, Matteo Trentin og Peter Sagan er han blant rytterne som nå nærmest har kjørt fullt program siden den flamske åpningshelgen i starten av mars. Van Avermaet har også hatt for vane å kjøre Amstel Gold Race, et ritt han har kjørt årlig siden 2011 (foruten 2016 da han brakk kragebeinet i Flandern rundt).

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Til tross for løypeendringen i Liège-Bastogne-Liège kjører han ikke rittet (hvor han ble nummer elleve i 2017 og syv i 2011), og dermed blir altså Amstel Gold Race hans siste ritt før han tar en liten pause.

Van Avermaets beste resultat i rittet er en femteplass fra 2015, da rittet endte i en spurt mellom 18 ryttere. Han har også ytterligere tre plasseringer blant de 16 beste tidligere. 

– Amstel Gold Race er et annet type ritt enn brosteinsklassikerne, men av Ardenner-klassikerne er det den som passer meg best. Jeg tror vi har et godt lag med ryttere som Patrick Bevin, Alessandro De Marchi og Serge Pauwels som kan klatre godt og være med på angrep. I motsetning til brosteinsklassikerne tror jeg ikke det er noe press på oss for å kontrollere rittet, så vi får se hvordan rittet utvikler seg og forhåpentligvis kan vi kjøre offensivt, sier Van Avermaet.

Fjorårsvinner Valgren: – Må bruke erfaringen i laget

En annen mann som nok føler et visst press foran Amstel Gold Race er Michael Valgren. Dansken gikk helt til topps i fjorårets utgave av rittet, men har etter en sykdomsperiode i etterkant av Volta ao Algarve slitt med å finne toppformen. Han viste likevel tegn til bedring mot slutten av de flamske klassikerne og etter å ha stått over både Paris-Roubaix og Brabantse Pijl kan ha nå ha fått nok tid til å ha funnet toppformen.

Der stiller han også til start med fjorårets nummer to og tre, Roman Kreuziger og Enrico Gasparotto.

– På papiret har vi et veldig sterkt lag for Amstel Gold Race, men rittet kjøres ikke på papiret på søndag. Du må se på formen og for øyeblikket er det mange ryttere på de andre lagene som kjører veldig bra. Vi er heldige som har mye erfaring i laget vårt for dette rittet, så vi må bruke det for å få et godt resultat for laget, sier Valgren i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse