VANT: Luis León Sánchez (Astana) vant den andre etappen i Sveits rundt. FOTO: Heinz Zwicky/Getty Images

Soloseier til Sánchez

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 16.06.19 16:30

Del på    

Astana-seier også i Sveits.

(procycling.no): Mens Astana sikret sammenlagtseieren til Jakob Fuglsang i Critérium du Dauphiné sørget Luis León Sánchez for mer jubel til de lyseblå i Sveits rundt.

30 kilometer fra mål gikk lagkamerat Omar Fraile til og ble liggende foran feltet i tolv kilometer, før Lotto Soudal tauet ham inn. Opp Chuderhüsi ble det kjørt tøft og ingen maktet å kjøre ifra. Astana fortsatte å legge press i utforkjøringen med et nytt angrep fra Merhawi Kudos, men forsøket ble igjen nøytralisert.

Da det flatet inn mot målstreken i Langnau im Emmental kom det nok et angrep og denne gangen lyktes Sánchez med å gå av gårde. Han opparbeidet seg raskt en ledelse på 30 sekunder. Team Sunweb, CCC og Deceuninck – Quick-Step forsøkte alle å hente inn den spanske veteranen, men kom for sent.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fra feltet spurtet Peter Sagan inn til andreplass, seks sekunder bak, like foran Matteo Trentin. Kasper Asgreen spurtet inn til fjerdeplass og overtar også ledelsen i sammendraget.

Sven Erik Bystrøm gjorde også sine saker bra på etappen i det sveitsiske etapperittet. I den siste stigningen var han blant rytterne som ble hektet av, men kjørte seg opp i bakkant av bakken. Inn mot målstreken posisjonerte han seg godt og UAE Team Emirates-rytteren spurtet inn til en åttendeplass på den krevende etappen.

Rittet fortsetter mandag med en småkupert 162 kilometer lang etappe mellom Flamatt og Murten, hvor det ligger en potensial etappeseier i potten for Alexander Kristoff.

Tagget med: , ,

Les også disse