MISNØYE: Aimé De Gendt (nummer to i rekka) var ikke populær blant bruddkameratene, og spesielt Stéphane Rossetto etter onsdagens etappe. Foto: Chris Graythen/Getty Images

– Med slike bruddkamerater holder du aldri unna

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.07.19 19:15

Del på    

Amper stemning mellom bruddrytterne på den ellevte etappen.

(procycling.no): Stéphane Rossetto (Cofidis), Anthony Perez (Cofidis), Lilian Calmejane (Total Direct Energie) og Aimé De Gendt (Wanty-Gobert) utgjorde bruddet på onsdagens etappe i Tour de France.

De holdt sammen til det var ti kilometer igjen. Da støtet De Gendt fra bruddkameratene og kjørte solo til han ble hentet av feltet med fire kilometer igjen. Angrepet var nok en utløsende faktor til at han også ble kåret til etappens mest offensive rytter og fikk en tur opp på podiet etter målgang.

Allerede da De Gendt angrep, kunne man se på TV-bildene at Rossetto var rasende og gestikulerte kraftig i retning av belgieren.

– Vi hadde blitt enige om å akselerere fra et visst punkt, men han fortsatte bare i samme fart. Og så angrep han for å bli den mest offensive rytteren. Det gjør et stort inntrykk på meg. Med slike bruddkamerater holder du aldri unna, du må danne et lag, sier Rossetto ifølge Sporza

Rossetto har selv vært en gjenganger i brudd i årets Tour de France og ble kåret til etappens mest offensive rytter på den første etappen.

– Jeg prøvde igjen og én dag vil det gå. Men da må alle holde seg til planen. Det gjorde Perez og Calmejane, men så var det belgieren …

De Gendt følte seg sterk

At De Gendt heller ikke takket for samarbeidet etter målgang, gjorde sitt til at Rossetto kalte han «verdiløs», i tillegg til at banneordene kom tett.

De Gendt selv var ikke fornøyd med overhalingen fra Rossetto. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg følte meg som én av de sterkeste og jeg deler ikke ut gaver. De trenger ikke å banne til meg, sier De Gendt om Rossettos verbale utblåsing.

Misnøye rundt etappens mest offensive på forrige etappe også

Hendelsen kommer på etappen etter at Natnael Berhane (Cofidis) ble kåret til den mest offensive rytteren på den tiende etappen.

Det falt ikke i spesielt god jord hos bruddkameratene Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) og Mads Würtz (Katusha-Alpecin).

– Han var den desidert svakeste i bruddet. Han klarte så vidt å runde mannen foran av og til, så det er overraskende at han fikk den, sa Eiking til TV 2.

– Han fra Cofidis tok noen dårlige føringer. Han kunne ingenting. Så jeg forstår ikke hvorfor det ble ham, sa Würtz til dansk TV 2.

Torsdag venter nye sjanser for bruddvillige ryttere, med gode muligheter for at bruddet kan holde unna for feltet på de 209,5 kilometerne til Bagnères-de-Bigorre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse